Değerlerimizi kazanıma döndürmeliyiz

Kahramanmaraş şehir ekonomisinin daha güçlü hale gelebilmesi için ilk önce turizm yatırımlarının artması gerektiğini belirten Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Değerlerimizi kazanıma döndürmeliyiz

Kahramanmaraş’a yapılacak olan kamu yatırımlarının şehir ekonomisini güçlendireceğini belirten Küçükdevlet; “Şehrimizin ekonomi anlamında gelişmesi için ilk olarak turizminin gelişmesi lazım. Turizmden sonra da ticaret ve ulaşımın gelişmesi gerekiyor. Bunların içerisine kamu yatırımları da dahil. Devlet yatırımı olacak ki ekonomi gelişecek. Aynı zamanda özel sektörün yatırımları da bu konuda çok önemli. Germenicia antik kentin gün yüzüne çıkarılması uzun bir süreç oldu. Mahir Ünal Bey Bakanlık yaptığı dönemde buranın istimlak probleminin çözülmesi için projeler geliştirmişti. İstimlak yapıldı, gün yüzüne çıktı ama bu asla yeterli değil. Bizim Germenicia Antik kentimizi bir an önce turizme açıp, gerekli tanıtım çalışmalarını da yaparak Kahramanmaraş için bir kazanıma dönüştürmek gerekiyor. Kahramanmaraş ekonomimizin turizm anlamında gelişimi için ilk olarak Germenicia Antik Kentimizi tüm dünyaya kazandırmamız gerekiyor. Diğer bir konu olarak ise, Eshab-ı Kehf gibi muhteşem bir değerimiz var ve buranın tanıtımı konusunda ciddi anlamda yetersiz kalıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de bu. Eshab-ı Kehf, turizm konusunda daha da geliştirilse Kahramanmaraş’ımız için inanılmaz bir kazanım olacaktır. Şehrimizde büyük bir turizm potansiyelimiz var. Coğrafi konuda çok önemli değerlerimiz var. Aynı zamanda Yedi Güzel Adam Müzesi gibi kültürel değerlerimizin ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

YOL KONUSUNDA PROBLEMLERİMİZ VAR

Özel sektör yatırımlarının Kahramanmaraş ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını belirten Küçükdevlet, yol konusundaki problemlerin engel niteliği taşıdığını belirtti. Küçükdevlet; “Özel sektör konusunda sanayicilerimiz bir şeyler yapma çabası içerisindeler. Ama şehrimizin ulaşımı anlamında bir takım problemlerimiz var. Bu problemlerimizin de hızlı tren ve bölgesel havaalanı ile çözüleceğine inanıyorum. Bu projeler şimdilik rafa kalkmış gibi duruyor ama bizim talebimiz, bölgesel havaalanının bölgeye ve şehrimize çok büyük bir kazanım olacağını ve acilen tekrar gündeme alınmasını istiyoruz. 5 yıl sonra da olsa gelecek için çok büyük bir proje ve gündemde kalması gerekiyor. Ana yatırımlar arasına alınması gerekiyor. Belediye başkanlarımızdan milletvekillerimize kadar bu projenin istenmesi gerekiyor. Çevremizde yurtdışı bağlantısı olan iller ve ilçelerimiz var. Bu insanlar başka illeri tercih edeceklerine bölgenin havaalanını tercih ederler. Bu, Kahramanmaraş’ın turizm ve ulaşım açısından büyük bir yol kat etmesine vesile olacaktır. Güneyde karayolları çalışmalarımız halen bitmedi. Haruniye bağlantımızın acilen yapılması gerekiyor ki bu yol Adana ile aramızda 50 kilometrelik bir kısalma demektir. Şehrimize güneyden gelecek turizm canlılığını kazandıracak. Kahramanmaraş’ın turizm ve ticarete ihtiyacı var. Bu konuda herkesin el birliği ile birlikte hareket etmesi lazım” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.