Daha güçlü kent ekonomisi için; İnşaat ve turizm

Marçit Tel Örgü Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Genç sektörün yıl içerisindeki durumunu değerlendirerek, Kent ekonomisinin güçlenmesi adına önemli mesajlar aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Daha güçlü kent ekonomisi için; İnşaat ve turizm

Ekonomik saldırılara kadar sektörün iyi durumda olduğunu belirten Hanifi Genç, saldırılar sonrasında zor durumda kaldıklarını söyledi. Genç; “10 ağustosa kadar piyasa normal bir şekilde devam ediyordu. Sektörler durgundu ama işler düzen içerisindeydi. Ancak 10 ağustostan sonraki süreçte sadece bizim sektörümüz değil, bütün sektörlerde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Şu anda bu sıkıntıların birçoğunu atlatmış durumdayız, bu nedenle piyasaların daha canlı olduğu bir 2019 yılı bekliyoruz” dedi.

GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN İNŞAAT SEKTÖRÜ

Şehir ekonomisinin güçlenmesi için inşaat sektörünün gelişmesi ve canlanması gerektiğini söyleyen Genç; “Kahramanmaraş ekonomisinin güçlenebilmesi olarak ilk önce inşaat sektörünün canlanması gerekiyor. İnşaat sektörü temsilcilerine istedikleri yönde destek verilmesi gerekiyor. Sektör desteklendiği taktirde piyasalar biraz daha canlanacaktır. Bu kredi faizlerini düşürerek sağlanabilir. Aynı zamanda inşaat sektöründeki KDV indirimi de büyük oranda canlılık getirecektir. Faizler düşmediği zaman vatandaşın ev alması zorlaşıyor. Bu da sektöre direkt olarak yansıyor. İnşaat sektörünün yanında şehir ekonomimizin güçlenebilmesi için turizmin de gelişmesi gerekiyor. Bu konuda hemen adım atılması için kış turizmine yatırım yapmak gerekiyor. Kış turizmi denince haliyle Kayak Merkezimiz akıllara geliyor. Turizm konusunda gerek belediyelerimizin gerekse özel sektörün elini taşın altına koyarak Kahramanmaraş’a ciddi projeler kazandırması gerekiyor. Turizm bir şehre para akışı sağlamaktır. Kahramanmaraş’a gelen yerli ya da yabancı turistin Kahramanmaraş’ta uzunca vakit geçirmesini sağlamamız gerekiyor. Son günlerde içinde bulunduğumuz bu zor süreçten en çok etkilenenler orta ölçekli esnaflarımız oldu. Bu kadar çok etkilenen orta ölçekli esnaflarımıza devletimizin destek olması ve canlandırması gerekiyor. Bu faizsiz krediler ile sağlanabilir” dedi.

HER ZAMAN GÖNÜL SİYASETÇİLİĞİ BEKLİYORUZ

Hanifi Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gönül Belediyeciliği vurgusuna dikkat çekerek, gönül siyasetçiliği istediklerini söyledi. Genç, açıklamalarına şöyle devam etti; “Siyasetçilerimiz sadece seçim zamanı halkın içerisine giriyorlar. Biz bu durumun tam tersi olmasını istiyoruz ve siyasilerimizi sürekli olarak yanımızda görmek istiyoruz. Vatandaş ve esnaf ile iç içe olan siyasetçi şehrin sorunlarına hakim olur ve çözüm üretmesi kolay olur. Aynı zamanda toplumsal projelere de imza atmış olur. Biz 4 yılda bir değil, her zaman gönül siyasetçiliği istiyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.