DAĞDELEN BARAJI ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

Enerjisa tarafından Ceyhan Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Dağdelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, geçici kabul ile Enerji Bakanlığına devri gerçekleştirilerek,enerji üretimine başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
DAĞDELEN BARAJI ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

Enerji Bakanlığı İzin Heyeti Komisyon Başkanı Kemal Alakuş ile ekibi tarafından yapılan son kontroller ve denetimlerin ardından, Enerjisa yöneticileriyle birlikte geçici kabul anlaşmasını imzaladı.
Grand otel’de düzenlenen törende Enerji Bakanlığı yetkilileri, DSİ, TEİAŞ, EÜAŞ ve Enerjisa yöneticilerinden oluşan 25 kişilik ekip, Dağdelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin geçici kabulü için karşılıklı imzaları attı. Bugün itibariyle enerji üretimine başlayan Dağdelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’ni, 49 yıl süreyle Enerjisa tarafından işletilecek.
Gerekli anlaşmanın imzalanmasının ardından açıklama yapan Enerji Bakanlığı İzin Heyeti Komisyon Başkanı Kemal Alakuş, Dağdelen Barajının hayırlı olmasını temenni ederek, “Uzun bir çalışma neticesinde bu noktaya geldik. Bölgemize yatırım yapan Enerjisa yöneticilerine ve personeline teşekkür ederim. Bu çalışmalarımızın en temel kaynağı Ceyhan Nehrimizin bereketidir. Ceyhan nehrimiz doğduğu noktadan döküldüğü noktaya kadar bereket saçıyor. Bu çok güzel bir nimet. Ceyhan nehrimizin üzerinde Enerjisa tarafından yapılan büyük yatırımlar var. Enerjisa’nın ilk yatırımları arasında yer alan Dağdelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali tamamladı. Santralimizin geçici kabulünü gerçekleştirdik. İmza törenine katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin bölgemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan Grup Müdürü Mustafa Ayrancı ise, yatırım çalışmalarının tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnşa ettiğimiz santralimizin kabulü sırasında gösterilen anlayıştan ve sıkı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bugün itibari ile bu çalışmalar sonuçlanmış oluyor. Ben kendi arkadaşlarıma da, Enerjisa çalışanlarına da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde şirketin sahiplerinin de büyük payı var. Elbette ki; para olmadan bu işler olmaz. Yüzyıllardır akan suyumuzu değerlendiriyoruz. Bu işlerin gerçekleşmesinde Enerjisa büyük bir yönetim becerisiyse hareket etti. Çevreye ve insana faydalı olma bilincinde hareket etti. Bizlerde hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.