Çırağın’da 200 konut hazır, hedef 700

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, 2020 hedeflerini adım adım tamamladıklarını belirterek, pandemi sürecinin sektöre yansımalarını da değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:47
Çırağın’da 200 konut hazır, hedef 700

Çırak, 2020 yılı için 700 konut hedeflediklerini belirterek; “Şu anda bu hedefimiz içerisinde 200 konutumuzu anahtar teslimi haline getirdik” dedi.

SON ZAMANLARIMIZI TÜM DÜNYA GÜDEMİNİ MEŞGUL EDEN KORONAVİRÜS GÜNDEMİ İLE GEÇİRDİK. SERECE İLİŞKİN BİR DEĞERLENDİRME YAPABİLİR MİSİNİZ?

Ülke olarak sağlık sektöründe ne kadar iyi durumda olduğumuzu bir kez daha gördük. Sağlık sektörünün ne kadar değerli olduğunu da tüm dünyaya gösterdik. Milyonlar futbolcunun peşinden giderken aslında bir doktorun da ne kadar değerli olduğunu gördük.  Aynı zamanda kendini çok büyük gören devletlerin aslında sağlık alanında ne kadar zayıf olduğunu da gördük.

Çırağın Group olarak devletimizin aldığı kararlara ilk günden itibaren saygı duyduk. Sitelerimizde ki havuz ve hamamları kapattık. Bünyemizde ki personeli işten çıkarmadık. İşletmelerimiz dezenfekte ettik ve AVM faaliyetlerimizde evlere servise ağırlık verdik. Bu durum özellikle 65 yaş üstü müşterilerimizde büyük bir memnuniyetle karşılandı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YAVAŞLAMA OLDU MU? SÜREÇTEN NASIL ETKİLENDİ?

İnşaat sektöründe ister istemez yavaşlamalar yaşandı. Özellikle bizim hassas olduğumuz hedeflerimiz vardı ve bu hedeflerimizde yavaşlanmalar ortaya çıktı. Bu yıl için 700 daire yaparak bunları sahiplerine ulaştırmak en büyük hedefimizdi. Ancak pandemi döneminde biraz yavaşlamak zorunda kaldık. Bu alanda da iş güvenliği uzmanlarımız ve doktorlarımız vardı. Doktorlarımızın talimatları sonucunda maske ve hijyen kuralı başta olmak üzere yemeklerini herkesin evden getirmesine kadar çeşitli tedbirlerimizi almaya çalıştık.  İnşaatta zaten personel eksiltmedik arttırdık. Durmadık. Yeni temeller attık. Sektörde satışta yavaşlama yaşandı ancak biz üretmeye devam ettik çünkü biz ülkemize güveniyoruz. Biz ürettikçe ileride kazanacağımıza inanıyoruz. 2020 yılı sonuna kadar 700 konut hedeflerimiz vardı. Biz hedeflerimizi tamamlama adına büyük mücadeleler veriyoruz ve emin adımlar ile ilerliyoruz. Şu anda bu hedefimiz içerisinde 200 konutumuzu anahtar teslimi haline getirdik. Bu 200 dairemiz oturuma hazır duruma geldi. İnşallah bu sayımızı yıl sonuna kadar 700’e tamamlayacağız.  Müşterilerimiz talepte ediyorlar fakat süreç yüzünden rahatça evden çıkamıyorlar. Pandemi süreci geride kaldığında talepte bir patlama yaşanacağına inanıyorum.

SÜREÇTEN SONRAKİ ÖNGÖRÜLERİNİZ NELERDİR?

Ülkemizin ekonomi anlamında çok iyi yerlere geleceğine her zaman inanıyoruz. Ülkemizin ekonomik gücüne de güvenmekten asla vazgeçmiyoruz. Özellikle Kahramanmaraş hem sosyal anlamda hem de ekonomi anlamında gelişmeye oldukça müsait. Bizim genç ve çalışkan nüfusumuz yoğunlukta. İçinde bulunduğumuz sürecin bir an önce geçmesi, Kahramanmaraş’ımız için de büyük bir kazanım olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.