Çırağın Group şehrin doğusuna değer katıyor

Kahramanmaraş İnşaat sektörünün gülen yüzü Çırağın Group yaptığı yeniliklerle adından sıkça söz ettiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 22:02
Çırağın Group şehrin doğusuna değer katıyor

Sektördeki güvenilirliği ve yaptığı kaliteli yapılar ile yediden yetmişe herkesin takdirini toplayan Çırağın Group şehrin doğusunda yapacağı yeni proje ile birlikte büyük bir yeniliğe imza atacak.

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, Sektördeki sorunları değerlendirerek, İnşaat sektörünün hassas bir sektör olduğunu ve öz sermaye gerektirdiğinin altını çizdi. Sermayesi olmayan müteahhitlerin inşaat sektörüne girmemesi gerektiğini belirten Çırak, İnşaat sektöründe yaşanan bir olumsuzluğun sektördeki bütün firmaları etkilediğini kaydetti.

Son zamanlardaki inşaat malzemelerindeki zam oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Demir Beton ve çimento bizim ana maddemiz. Biz bu konuda çok sıkıntı yaşamaya başladık. Geçen yıllara kıyasladığımız zaman demir ve beton fiyatları yüzde 40 bir artış görülüyor. Şu andaki maliyet fiyatlarımız satış fiyatlarına yansımadı. 2019 dan sonra bu maliyet artışları fiyatlara yansıyacaktır. Bu zor süreçte halkın bize destek çıkması ve inşaat sektörünü desteklemesi lazım Bu maliyetler daha çok ileriki projelere yansıyacaktır. Bunun için insanlarımız mevcut durumda ev alması kendi cebinden yüzde 30’luk bir maliyet avantajı sağlayacaktır.”

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünü değerlendirdiğimizde genel olarak ne durumdayız?

“Kahramanmaraş’ta son günlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı bir kısım müteahhitlerin sektöre verdiği zararlardan doğan problemler var. Bundan dolayı insanların müteahhitlere olan güveni azaldı. Bu güvensizlik bazı inşaat firmalarına da olumsuz şekilde yansıdı. Bizim firmamız çok güçlü çalışıyor, Kendi müşteri portföyümüzde iyi çalışıyoruz ancak yeni bir müşteri daha katmak istersek yabancı müşteri mevcut sektörün sıkıntılarından dolayı iki defa düşünüyor.

Bizi tanıdıktan sonra insanların aklında şüphe kalmıyor. Çırağın group firması elinde stoklu çalışan elinde hazır dairesi bulunan bir firma, Müşterilerimiz geldiği zaman rahatlıkla bir daireyi beğenebiliyor. İnşaat sektöründe Kahramanmaraş’ta ciddi sıkıntılar var. Ancak kurumsal firmalar bu Kahramanmaraş’ta beş veya altı firmadan oluşuyor bu firmalar kendi projelerini sıkıntısız bir şekilde hayata geçirebiliyor. Sermayesiz tüccarların bu işe girmesi, en ufak sektördeki krizde maalesef insanları mağdur ediliyor ve bu mağduriyet sektörde prestij açısından olumsuz durumlara yol açıyor.

İnşaat sektöründe dikkat edilmesi gereken iki husustan birincisi sermaye ikincisi ise tecrübedir. Tecrübesiz insanlar da bu işe girdiği için bu konuda Kahramanmaraş geriye düşüyor. İnşaat sektöründe bina yapmak istiyorsanız bunun maliyetini iyi araştırmanız gerekiyor, Malzeme maliyetini çok iyi araştırılması gerekiyor. Çok iyi bir ekibiniz olması gerekiyor bu üç faktör vazgeçilmez üç faktördür. Satışa güvenerekten inşaata başlanılmaması gerekiyor.

Sektörde mağdur olan insanlar var. Bu mağduriyetler ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Müşterilerimizin iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Topraktan satışa ben çok sıcak bakmıyorum dışarıdan bir firma iyi görünebilir ancak hiçbir firmanın finansal giderlerini göremezsiniz. Firmanın gücüne bakarsınız, daha önce yapmış olduğu projelere bakarsınız, bundan sonraki yapmak istediği projelere bakarsınız. Ne kadarını banka finansmanı ne kadarını kendi öz sermaye finansı ile yapacaksa bu ayrıntıyı araştırmamız ve ona göre ev almamız gerekiyor.

Müşterilerimiz onu görürse iyi bir araştırma yapmış olur ve hayatının yatırımını yapacağı evi dikkatli şekilde almış olur. Sözleşme şartlarını insanların kesinlikle avukatlara baktırması ve görüş alması gerekiyor.

Yaptığınız projelerde şehre değer katan projeler yapıyor musunuz? Bu konuda neler söylersiniz?

Çırağın Group olarak Abdülhamithan bölgesindeki kentsel dönüşümümüz halen devam ediyor. Bu konuda çevreden ve belediyelerden olumlu dönüşler alıyoruz. Kentsel dönüşümde Kahramanmaraş’ta bir numara olduğumuzu düşünüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğünde çok büyük projelerimiz var bu projeler devam ediyor. Orman Dairesinde adet olarak bitmiş şekilde 200 adet dairemiz var. 2017 yılı içerisinde 400 daireyi kentsel dönüşümle yeniden kazandırdık.

Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Çırağın Group Kahramanmaraş’ın doğu bölgesinde Çırağın Doğupark adlı büyük bir çalışmamız var. 9 Blok ve 9 Kattan oluşan bir proje bu projemize de başladık Toplamda 300 daire ortaya çıkacak işyerleri olacak. İmara yeni açılan bu yere ilk binayı da biz yapıyoruz. Burayı 2018’in sonuna yapıp bitirmeyi hedefliyoruz. Çırağın Doğupark Şehrin Doğusunu canlandıracak.

2+1 3+1 şeklinde olacak binaların fiyatları ise 100 Bin TL ve Yüz 80 bin TL arası değişecek şekilde fiyatlandırılacak. Ve dairelerimiz son sistem olmak üzere asansör, doğalgaz, ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve bina estetik görünümleri de büyük bir yeniliğe imza atılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.