Çiftçilerimiz gereken ne ise her zaman yapar

Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, 2018 yılı genelinde çiftçilerin sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyledi. Çiftçilerin ürünlerini değerinin karşılığında satamadıklarını belirten Mehmet Karaca, üretim maliyetlerinin de arttığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Çiftçilerimiz gereken ne ise her zaman yapar

Mehmet Karaca gazetemize yaptığı açıklamada çiftçilerin fazla desteklenmesi adına önemli mesajlar aktardı. Yerel siyasetçilere seslenen Karaca, parti gözetmeksizin çiftçiler ile iç içe olunması gerektiğini söyledi. Karaca; “2018 yılı sonu itibari ile baktığımızda çiftçilerimiz şu anda sıkıntılı bir süreç içerisinde. Buna neden olarak gerek ürünlerini istedikleri fiyattan satamamaları, gerekse ilaç, gübre ve tohum fiyatlarındaki artışlar gösterilebilir. Her türlü girdinin artması, ürün fiyatlarının da yükseleceği yerde değer kaybetmesi çiftçilerimizi zor durumlar altında bıraktı. Çiftçilerimiz iyi günde de kötü günde de Türkiye için elinden gelen her şeyi yapmıştır. 10 Ağustos ekonomik saldırılarından sonra da çiftçimiz bu güzel duruşunu sergiledi ve toprakları için mücadele etti. Hem oda olarak hem de Türkoğlulu çiftçiler olarak Kahramanmaraş’ımız için gereken ne ise yaptık” dedi.

TÜRKOĞLU EKONOMİSİNİN TEMELİ TARIMA DAYALI

Türkoğlu İlçe ekonomisinin yüzde 60’ını tarımın oluşturduğunu belirten Karaca; “Türkiye’nin coğrafyasını tanımak isteyen bir insanın Kahramanmaraş’ı tamamen gezmesi yeterlidir. Kahramanmaraş’ımız her türlü iklim koşullarına ayak uydurmaktadır. Bu durumu doğru şekilde doğru destekler ile tarım çatısı altında değerlendirmemiz gerekiyor. Elbistan’da şeker pancarı yetişiyorsa, Pazarcık ve Türkoğlu’nda pamuk yetişiyorsa bunların değerlendirmelerinin yapılıp gerekli desteklerin sağlanması lazım. Destek veriliyor ama üretimi daha da artırmak adına geliştirmeler yapılabilir. Çiftçi ürünü tarladan kaldırıyor ama ne kadara satacağını bilemiyor. Bu konuda tarım bakanlığımıza çok büyük iş düşüyor. Bu karamsarlığın bitmesi lazım ki, çiftçimiz karını ve zararını bilsin. Türkoğlu İlçesi ekonomisinin neredeyse yüzde 60’ını tarım oluşturuyor. İlçe tarımı olmadığı taktirde ekonomik çöküş olacağı kesindir. Tarım olmazsa sönüşüm olmaz. İlçe tarımımızı ayakta tutmak için devlet desteklerimizin artması gerekiyor. Bunu direkt olarak yapmasa bile mazot ve gübre gibi ağır ihtiyaçlarda indirimlere gidilmesi gerekiyor. Giderler kısıldığı zaman çiftçimizin yapmayacağı hiçbir şey yoktur. Çiftçilerimiz zor şartlar altında üretim yapıyor. Ne kazanacağını bilmeden ekiyor. Bu konuda yük hafifletmeler ile çiftçilerimiz için daha iyi bir gelecek hazırlanmalı” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİMİZ SİYASETÇİYİ HER ZAMAN YANINDA GÖRMEK İSTİYOR

Çiftçilerin siyasetçileri her zaman yanında görmek istediğini söyleyen Mehmet Karaca; “Bizim oda faaliyetlerimiz arasında sadece tarım değil, gıda ihtiyacı karşılamak da vardır. Siyasetçilerimizden en büyük isteklerimiz vatandaşımızın ve çiftçilerimizin her zaman yanında olmaları. Hangi parti olursa olsun bu ülkenin çiftçilere her zaman ihtiyacı vardır. Bizim tarımımız olmadığı zaman ne Türkoğlu olur, ne Kahramanmaraş olur, ne de Türkiye olur. Siyasetçilerimizin üzerine düşenleri yapmalarını istiyoruz. Çiftçilerimizin hepsi aynı siyasi görüşe sahip değil. Ama bütün siyasetçilerimiz çiftçilerimize bağlı. Özellikle yerel yöneticilerimizin çiftçilerimize sahip çıkması gerekiyor. Örneğin çevre illerimizin belediye başkanları tohum dağımı yapıyorlar. Fidan üretiminde yüksek oranlardalar. Bizim şehrimizde de bunlar yapılıyor ama az kalıyor. Bunların daha da artması gerekiyor ve bu konuda yetkililerimizin ilgisini bekliyoruz. Siyasetçi çiftçimize bir verecek, 10 alacak” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.