Ceyhan; “İşler Kitabevi, her zaman eğitimden yana”

İşler Kitapevi Kahramanmaraş Şube Sorumlusu Arif Ceyhan, okulların açılmasının ardından öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarına yönelik velilere önemli bilgiler aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2019 10:53
Ceyhan; “İşler Kitabevi, her zaman eğitimden yana”

İşler Kitabevi olarak her zaman kaliteden yana olduklarını belirten Ceyhan, fiyat konusunda da hassas davrandıklarını sözleri arasında ekledi.

Her alanda olduğu gibi kırtasiyede doğru ürünlere ulaşmak adına da öğrencileri düşünmek gerektiğini belirten Ceyhan, alınan kırtasiye ürünlerinde dikkat edilmesi gerekenleri vurguladı. Ceyhan; “Yıllardır dile getirdiğimiz bir konu var. Çocuklar gelecek neslimiz ve hepimizin çocukları. Kırtasiye malzemeleri genelde kimyasal maddelerden yapılır. Velilerimizin en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi, sağlık bakanlığımızdan onaylı ürünleri tercih etmeleridir. Markalaşma süreçlerini tamamlamış firmalar kaliteli ürün üretme konusuna önem veriyor. Kırtasiye malzemelerinde kaliteli ve organik ürünler çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaz. Markalaşma sürecini tamamlamamıış ve işin kalitesine önem vermeyen firmaların ürünlerine dikkat etmek lazım. Özellikle okul öncesi eğitimde kullanılan malzemelerde dikkat edilmesi gerekenler var. Örneğin; oyun hamurunda üretici firmalar içerisinde konusuna vakıf ve hassas olan firmalar var. Buğday unundan yapılan oyun hamuru bile var.  Okul öncesi eğitiminde kullanılan malzemelerde de organik olanlarına yönelmek büyük riskleri ortadan kaldırır. Çocuklarımızın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur ve bu vicdanen rahatsız edici bir durumdur. Kaliteyi önemseyen okul yöneticileri  bu organik ürünleri tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

DESTEKLEYİCİ KAYNAKLARA İHTİYAÇ VAR

Eğitim-Öğretim  sürecinin Tamamında Yardımcı ek kaynak kitaplara ihtiyaç olduğunu belirten Arif Ceyhan, piyasalarda güncel olmayan kitaplar olduğunun altını çizdi. Ceyhan; “Yardımcı kaynak kitaplarda dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var. Türkiye’deki sınav sistemi mevcut müfredatın ek kaynaklarla  desteklenmesini sınav psikolojisini kolay aşmak adına biraz zorunlu kılıyor. Yeri geliyor her yıl değişen müfredatlar oluyor. Velilerimizin bu konuda güncel olan kitapları değerlendirmesi gerekiyor. ÖSYM her ay sorular yayınlıyor. 2017 yılından 2018’e geçiş sürecinde bakanlık müfredatı değiştirdi. Şu anda 2017 müfredatı ile sadece kitabın kapağını değiştirip içeriği eski bir şekilde piyasaya süren yayıncılar var.  Biz İşler Kitabevi olarak sürekli araştırma yapıyor ve kitaplarımızın içeriğini güncelliyoruz. Bundan dolayı da Türkiye genelinde İşler Yayın Gurubu olarak liselerde zirvedeyiz. Velilerimiz kaynak kitap konusunda güncel olanları takip ettikleri taktirde öğrencilerimiz daha fazla istifade edecektir. Her işte işin ehlini bulmak gerektiği gibi,  Bu konuların tamamında da velilerin işin ehline gitmeleri gerekiyor. İşini önemseyenleri tercih etmeleri gerekiyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklarımızın eğitimini sadece okula ve öğretmene bırakamayız. Veliler olarak takip etmemiz ve arkasında durmamız gerekiyor. Sınav sistemleri devam ettiği sürece evde ek kitaplar ile birlikte çocuklarımıza destek vermemiz gerekiyor. Önemli diğer bir konu ise;  öğrencilerin girdiği sınavlarda hızlı okuma, okuduğunu anlama yada anlayamama ve okuyamamaktan dolayı soruları yetiştirememe sorunlarının aşılması için  öğrencilerimizin çok kitap okuması gerekiyor. Okullarımızda kütüphaneler var, lütfen kitap okusunlar” dedi.

 

LİSE DÜZEYİNDE TÜRKİYE GENELİNDE ÇOK İYİ NOKTADAYIZ

İşler Markasının tarihini anlatan Ceyhan, kaliteden asla ödün vermediklerini ve eğitime katkı anlamında büyük işlere imza attıklarını belirtti. Ceyhan, açıklamalarının devamında lise düzeyinde Türkiye genelinde çok iyi noktada olduklarının altını çizerek, ortaokul düzeyinde de her geçen gün başarı çıtasını yükselttiklerini söyledi. Ceyhan, şu ifadelere yer verdi; “İşler Kitabevi 1988 yılında K.Maraşlı girişimciler tarafından Ankara’da faaliyete geçirilen bir firma. Daha sonraki süreçte ülke geneline yayılmaya başladı. 2000 yılında Kahramanmaraş’taki şubemizi faaliyete geçirdik.  200’ün üzerinde şubesi olan ve 400 noktada bayisi olan bir markayız. Kahramanmaraş Merkezde 3 şube ve Elbistan, Göksun  Pazarcık ilçelerimizdeki şubelerimizle  birlikte 6 farklı noktada İşler Kitabevi olarak eğitime her zaman destek olan hizmetimize devam ediyoruz. Bizim amacımız sadece para kazanmak değil, eğitime nasıl katkı sunacağımızın derdindeyiz. Bu noktada şu anda yayıncılık sektöründe 25 farklı yayın ismi ile piyasada adımızdan sıkça söz ettiriyoruz. Öğrenciye yararlı olacak en kaliteli kitapları çıkarma derdindeyiz. Kar marjımızdan ödün vererek herkesin okumasını istiyoruz. İmkansızlık içerisinde mücadele eden vatandaşlarımızın çocuklarının da en iyi şekilde okumalarını istiyoruz. Lise düzeyinde Türkiye genelinde çok iyi noktadayız, ortaokul düzeyinde de her geçen gün kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bizi tercih eden vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Türkiye’nin en iyi firmalarının ürünlerini bünyemizde bulunduruyoruz. Sattığımız ürünlerin kalitesine ve gerekli belgelerine çok önem veriyoruz. İşler Kitabevi olarak 31. yılımızda ilk yılki gibi kalitemizden ödün vermiyoruz. Bu Kaliteyi insanlara sunarken en uygun fiyat politikasını hedeflerimiz arasından hiç çıkarmadık  2019-2020 yılının eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.