Çalışma alanı yetersiz hale geldi

Güven Elektrik İşletme Sahibi Ahmet Edikli, Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesinin başlıca sorunlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2019 11:09
Çalışma alanı yetersiz hale geldi

Ekonomi alanında durağan geçen sürecin esnafı vurduğunu belirten Edikli; “Piyasa oldukça durgun 5 aydır. 2018 yılında yaşan ekonomik dalgalanmanın bizim üzerimizde de tabi etkisi oldu. Ekonomik durum dolayısıyla malum fiyatlarda ciddi artışlar oldu. Müşteri geliyor fiyatları soruyor birçoğu yaptırmadan geri gidiyor. Fiyatlarda yüzde 50’ye yaklaşan artışlar oldu. Zamlı aldığımız parçaları maliyetleri karşılamak adın ister istemez maliyetlere eklemek zorunda kalıyoruz. Cüz’i kârlarla yeri geldiğinde hiç kâr olmadan satıyoruz. Elimizden geldiği kadar müşteriye karşı fiyatları minimum düzeylerde tutarak hizmet veriyoruz. Çark döndüğünde, giderler karşılandığında olumlu olarak kapatıyoruz” dedi.

Sanayi sitesinin köklü problemlerinin olduğunu ve problemlerin bir kısmının kazalara davetiye çıkardığını vurgulayan Edikli; “Sanayinin birçok sorunu olmakla beraber başlıca sorunları değinmemiz gerekirse otopark konusunda ciddi bir güçlük çekiyoruz. Günümüz şartları dolayısıyla araç çok sanayi sitesinin kapasitesi bu yoğunluğu kaldıramıyor. Yukarı tarafta yeni iş yerleri yapılıyor. Zamanla yeni açılan bölgenin faydası olabilir. Sanayi içerisinde sistemsel birçok düzensizlik var. Trafiğe henüz bir çözüm üretilebilmiş değil dolayısıyla kazalar kaçınılmaz oluyor.  Temizliği biraz daha ön plana almamız lazım. Yıllardan beri kullandığımız sanayi anayolu artık merdiven basamağına dönüşmüş vaziyette. Zaman zaman şikâyetlerde bulunuyoruz. Bir Milletvekili ya da Belediye başkanı denk geldiğinde sorunlarımızı kendilerine arz ediyoruz fakat henüz dönüşü olmadı” dedi. 

İş sahasının genişletilmesiyle ilgili köklü bir çözüm üretilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Edikli: Otopark sorununun temel kaynağı tamir edilmeyip yıllarca sanayi sokaklarına terkedilen arabalar ve yolun hem sağ hem de sol tarafına yapılan parklar. Daha öncesinde belediye kendi arsasına toparladı ve aracını almak isteyen vatandaşlar araçlarını alıyorlardı. Şuan yine aynı sorun dolayı neredeyse sokaklardan bir araç zor geçiyor. Esnaflarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Kooperatiften açıkçası bir beklentimiz yok. Bahsettiğimiz sorunları çözmek için kooperatifin önderlik yapması lazım, esnaflarla zaman zaman bir araya gelip çözüm arayışına girmeleri lazım ama maalesef öyle bir durum henüz gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.