Çağlayancerit’te 3. Ceviz Çalıştayı düzenlendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Çağlayancerit Kaymakamlığı, Çağlayancerit Belediyesi ve Çağlayancerit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Çağlayancerit’te 3. Ceviz Çalıştayı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2019 16:50
Çağlayancerit’te 3. Ceviz Çalıştayı düzenlendi

Çalıştaya, başta tarım ile ilgili kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, farklı il ve ilçelerden ceviz üreticileri ve konuyla ilgili tüm paydaşlar katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun ve Çağlayancerit Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak gerçekleştirdi.

caglayancerit’te-3.-ceviz-calistayi-duzenlendi1.jpg

Moderatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir Saltalı’nın yaptığı çalıştayın ilk oturumunda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yaşar Akça, ceviz yetiştiriciliği, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Dr.Öğr.Üyesi Sebahattin Yılmaz, cevizde meyve kalitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cafer Gençoğlan da cevizde sulama ve önemi konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

caglayancerit’te-3.-ceviz-calistayi-duzenlendi2.jpg

Çalıştayın ikinci oturumunda, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Remzi Uğur, ceviz seleksiyonu, Bigtem Makine Endüstri A.Ş.’den Yiğit Güler, ceviz hasadı ve işleme makineleri ve yine Bigtem Makine Endüstri A.Ş.’den Aycan Kemahlı, cevizde pazarlama konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

yetiştiricilerinin sorularının cevaplanarak sorunlarına çözüm önerileri getirilmesinin ardından, çalıştay, konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.