Çağlayancerit’in yaşam standartları artıyor

Çağlayancerit Belediyesi ulaşımdan altyapıya kadar her alanda çalışmalarına devam ediyor. Birçok projenin hayata geçtiği Çağlayancerit İlçesinde yaşam standartları çıtası her geçen gün artıyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:49
Çağlayancerit’in yaşam standartları artıyor

Çağlayancerit Belediyesi ulaşımdan altyapıya kadar her alanda çalışmalarına devam ediyor. Birçok projenin hayata geçtiği Çağlayancerit İlçesinde yaşam standartları çıtası her geçen gün artıyor.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

Durmadan yorulmadan sevdamızla yürüyoruz diyen Başkan Sarıaltun, “Çağlayancerit`i, kültürel ve sosyal faaliyetlerle donatarak çağın gerekliliğine uygun olan tanıtma yolunda gelişmesine ve dönüşmesine hazırlıyor, zamanın ve geleceğin şartlarına göre yapılandırarak her alanda kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

İLÇEMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Çağlayancerit’in geleceğini düşünerek hareket ettiklerini ifade eden Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, başkanlık görevine geldiği günden bu yana daha modern bir Çağlayancerit oluşturmak için çaba harcıyor. Çağlayancerit’i hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için çalışan Başkan Sarıaltun, “Adalet penceresinden sapmadan, kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden Çağlayancerit’in geleceği ve ortak menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz” dedi.

EN İYİSİNİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Eğitimci Başkan Sarıaltun görevini layıkıyla yerine getirme çabasında olduğunu ifade ederek, 2 buçuk yılda yapmış olduğu çalışma ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hiçbir zaman nefsine göre hareket etmediğini memleketi ve hemşerileri için en iyisini yapma gayreti içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Başkan Sarıaltun, “Geride bıraktığımız zamanın büyük bölümünü Dünya’yı etkisi altına alan korona virüsle mücadele ederek geçirsek de hem fiziksel hem de sosyal anlamda Çağlayancerit’in gelişimine katkı sağlayacak, Çağlayancerit’e yakışır önemli projeleri hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de ilçemize yakışır projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi. Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, 31 Mart 2019 Yerel Seçimler sonrası, geçen iki buçuk yılda Çağlayancerit İlçesi’ndeki çalışmaları ve yatırımları şöyle özetledi:

YOL, SU VE KANALİZASYON SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Doğası ve tarım potansiyeliyle Kahramanmaraş’ın en gözde ilçelerinden olan Çağlayancerit'te, kent merkezi ve köylerin yıllardır yılan hikayesine dönen kronikleşen yol, su ve kanalizasyon problemleri birer birer çözme kavuşuyor. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde yapılması planlanan alt ve üst yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

40 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI YAPILDI

Başkanımız Hayrettin Güngör’ün direktifleriyle hamdolsun bu mahallelerimizde yol sorunu çözüldü. İlçemiz genelinde ise 2021’de planlanan 40 kilometrelik yol yapım çalışması da tamamlandı. İlçem adına Büyükşehir’e çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın ilk günlerinde ilan edilen 2021 Yatırım Programı önemli oranda tamamlandı. Bu kapsamda, Çağlayancerit ilçesinde ulaşım yatırımları kapsamında başlatılan yaklaşık 12 kilometrelik Kale Grup Yolu da tamamlanarak trafiğe açıldı. İlçenin Kale, Boylu ve Soğukpınar mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunun yanı sıra Kale Mahallesi’nde inşa edilen gölet sebebiyle su altında kalan bağlantı yoluna da alternatif bir güzergâh açıldı.

SATHİ ASFALT ÇALIŞMASI 40 KİLOMETRENİN ÜZERİNDE

2021 yılı içerisinde sathi asfalt çalışması 40 kilometrenin üzerindeydi. Başkanımız Hayrettin Güngör’ün direktifleri ve sistemli çalışması sayesinde, bu çalışmaların neredeyse tümü yüksek bir gerçekleşme oranıyla tamamlandı. İlçem adına başta Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI KONUT İÇİN START VERİLDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı oturumun da, oy birliğiyle alınan imar değişikliği kararı nedeniyle Çağlayancerit`in gündeminde yeni bir dönemin kapıları açıldı. Göreve gelir gelmez eksikliğini ilçemizde hissettiğimiz, kentleşme estetiğine uygun olan yapıların ilçemize kazandırmak için gecemizi gündüzümüze kattık, başarı hikâyemizde yeni bir sayfayı yeni bir eserlerimizle daha araladık. Geçmişte, TOKİ ile başlattığımız ön görüşmelerde ilçemizde 150 konutun yapılması için, önümüzdeki engel olan imar değişikliğini ortadan kaldırdık, konutların yapımının ihalesi için yeniden görüşmelerimize en yakın zamanda devam edeceğiz.

MESİRE ALANI

İlçemizin sınır mahallelelerinden olan, Kale mahallesinde yıl içerisinde başlattığımız faaliyetimizde sathi asfaltla yol sorunlarını sona erdirdik. Tamamlanan, mahallemizin iç kısımlarındaki kilit parke çalışmalarıyla Kale mahallesinde yol sorunlarını, büyükşehir belediyemizle bitirdik. Kale mahallesi Kırkgözler mevkiinde 2022 yılında mesire alanını vatandaşların hizmetine açmayı öngörüyoruz. Mesire alanımızla, Kale mahallesini yaz aylarında yoğun bir şekilde ilçemize gelen misafirlerimizin sadece geçiş bölgesi değil uğrak noktası hâline dönüştüreceğiz.

UZAKLARI YAKINLAŞTIRIYORUZ

Fatih mahallesi içerisindeki Uludere`nin, çevresinde yer alan Karaçaltılık ile Kösnülü mevkiinde bağ ve bahçelere ulaşımda vatandaşlarımız ekonomi ve zaman yönünden ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Vatandaşlarımızın yaşadığı engelleri ortadan kaldırmak kendilerine her yönüyle rahatlık sağlayabilecek köprü projemizin faaliyetlerine başladık. Üst seviyedeki koordinasyonla paydaşlarımızla hızlı ve planlı çalışmalarımızla köprümüzü hizmete açarak bölge halkının hizmetine sunacağız.

ENGELLER ORTADAN KALKIYOR

İlçemizin merkezi Fatih mahallesi Arılık mevkii yoğun bir şekilde okullarımızın olduğu bölgedir. Okullarımızın yollarını yeniden yapılandırarak, öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin yolundaki engelleri kaldırıyor okullarımızın yolu geleceğimizin yoludur anlayışıyla paydaş kurumlarımızla yol çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

30 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 30 Milyon TL’lik yatırım yaptı. Alt ve üst yapıda önemli ihtiyaçlar giderildi. Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde de çalışmalar başladı. Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’miz yaklaşık 7 Milyon TL tutarında bir proje. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün gayretleri ve teşvikleriyle inşası devam ediyor. Bin 400 metrekare üzerinde yükselen tesisimiz ilçemizin istikbali olacak.

ADIYAMAN VE DOĞUKENT YOLU İLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Çağlayancerit’imize özellikle Adıyaman ve Doğukent yolu üzerinden ulaşım sağlayacak 2 arterde çalışmalar sürüyor. Çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü’müz de Doğukent’ten 14 kilometrelik yolun ihalesini yaptı. Önümüzdeki günlerde de imalatına başlamış olacak.

SOĞUKPINAR'IN OKUL YOLUNDA YENİLEME

Büyükşehir belediyemiz ilçemizdeki ulaşım ağını güçlendirecek çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekiplerin yeni çalışma noktası Çağlayancerit’in Soğukpınar Mahallesi oldu. Dağınık yerleşim yerlerine sahip mahallede bulunan iki okula ulaşım için kullanılan arter, 6 bin metrekarelik kilit parke çalışmasıyla baştan uca yenileniyor. Kalender Obası mevkiine yapılan çalışmayla birlikte, öğrenciler yerleşim yerlerinden okullarına rahatça ulaşım sağlayabilecek.

İLÇEMİZ ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜNE BÜRÜNDÜ

Çağlayancerit Belediyesi’nin kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyumlu ve koordineli çalışmaları, ilçede onlarca kurumu faaliyete geçirdi. Karayollarının Kısık Mevkiindeki yol genişletme çalışmaları, Akedaş ve Armadaş’ın altyapı çalışmaları, Çağlayancerit Belediyesi ve DOĞAKA ortak projesi Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi inşaatı, okul inşaatları, Hükümet Konağı ve Spor Kompleksi inşaatı, Büyükşehir Belediyesi’nin yol ve kaldırım parke çalışmaları, sulama kanalları ve dere ıslahları ile Çağlayancerit’in onlarca noktasında hummalı bir çalışma yürütülüyor.

YOLLAR YÜKSEK STANDARTLARA KAVUŞUYOR!

Devletimizin birçok kurumu Çağlayancerit’te cansiperane bir şekilde hizmet veriyor. Yol konusunda çok hassasız. Çünkü ilçe ekonomisi ile yolun direkt bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ‘yol medeniyettir’ sözünden hareketle de özellikle Kısık Mevkiindeki tehlikeli ve o zor yolları aşmak için hummalı bir çalışma var. Bozlar Mahallemiz ile Çağlayancerit ilçe merkezi arasında yer alan ve yaklaşık 15 kilometreye yakın bu yolun daha yüksek standartlı bir yola dönüşmesi için karayollarımız Kısık Mevkii boyunca genişletme çalışmaları yapıyor. Bununla birlikte heyelan tehlikesi arz eden yerlerde duvar çalışmaları devam ediyor.

DOĞALGAZ HAYALDİ GERÇEK OLDU

Akdere Mahallesi ile ilçe merkezi arasında yaklaşık 3,5 kilometre olan yolumuz sağlı sollu kaldırım olarak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Daha sonra da inşallah ana caddemize aydınlatma projemizi uygulayacağız. Bununla ilgili Akedaş gerekli çalışmaları yapıyor. Bu arada Armadaş’ın da ilçemizdeki altyapı çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz hakikaten çağdaş bir yakıt. Daha önceleri Çağlayancerit’e doğalgazın gelmesi hayal gibi gelirdi insanlara. Bu kış inşallah ilçe merkezinin yaklaşık yüzde 40’ı doğalgaz kullanıyor olacak. Biz de halkımız da bu hizmetlerin gelmesinden çok mutlu oluyoruz.

SPORA BÜYÜK YATIRIMLARIMIZ OLDU

Gençlerimize dönük spor kompleksimizin inşaatında sona gelindi. Çok kısa süre içerisinde faaliyete geçmesini öngörüyoruz. Gençlerimiz burada her mevsim birçok spor dalında kendilerini geliştirebilecekler. Daha önce de kent merkezine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve belediyemiz işbirliğinde bir Turizm Kompleksi yapmıştık. Burayı da halkımızın istifadesine sunduk. Bunun içerisinde kafeterya, çok amaçlı salon, konferans salonu, yöresel ürünlerin teşhir alanları ve Kent Müzesi kurulmuştu. Şu an Kent Müzesine materyal edinme sürecindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları, belediyemizin de aydınlatma ve çevre düzenlemesiyle çocuklarımız ve gençlerimiz için İstiklal Mahallemize de bir halı saha kazandırdık. Gençlerimiz, maç saati almak için sıraya giriyorlar. Gençlerimiz ziyadesiyle mutlu oldu, dolayısıyla bizler de çok mutlu olduk. Allah nasip ederse kış mevsiminde de gençlerimizi spora yöneltmek için kapalı halı saha yapmayı düşünüyoruz.

8 ADET MESİRE ALANI

Halkımız yerleşim yerlerine ve su kaynaklarına yakın, kullanışlı mesire alanlarına yönelik talepleri oluyor. Bizde bu taleplere cevap veriyoruz. Halkın talepleri doğrultusunda mesire alanları için bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında mesire alanına uygun yerleri tespit ettik. Çağlayancerit İlçemize 8 adet mesire alanı kazandıracağız. Kırkgöz Mesire Alanından sonra inşallah Boylu mesire alanına başlayacağız. Boylu Göleti’nin etrafına yapmayı düşündüğümüz mesire alanına büyükşehir belediyemiz de destek olacak. Akabinde Oruçpınarı Mesire Alanımız var. Onun da planlama çalışmaları yapılıyor. Küçüküngüt Mahallemizde çok güzel bir su havzasının üzerinde Mesire Alanı projelendiriyoruz. Bunlara ilaveten Helete Mahallemizde Kızfatma dediğimiz bir bölge var. Adını iki tane asırlık çınar ağacından alan bu bölgede de mesire alanı projesi için çalışmalara başladık. İnşallah bu mesire alanlarımızın tamamlanıp hizmete açılmasıyla Çağlayancerit’in dört bir tarafında mesire alanı olacak. Halkımız da bu alanlara daha kolay ulaşım sağlayacak. Biz, Çağlayancerit’te halkımızla iç içeyiz. Halkımızın yaşam memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.