Büyükşehir’in Elektrikli Otobüsleri Yola Çıkıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda çevreci dönüşümünü sürdürüyor. ‘Yeşil Ulaşım’ hamlesi kapsamında filosuna dahil ettiği 20 tam elektrikli otobüs için şoförlere teknik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde başlatılan “Yeşil Ulaşım” projesi çerçevesinde, şehir içi toplu taşıma filosuna 20 adet tam elektrikli otobüs kazandırıldı.
Yeni nesil otobüslerin teslimat süreciyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapacak şoförlere yönelik teknik ve uygulamalı eğitim programları düzenlendi. Karsan Otomotiv uzmanları tarafından verilen eğitimlerde önce teorik bilgiler paylaşıldı, ardından araçlar üzerinde pratik çalışmalar yapıldı.
Eğitimlerde, tam elektrikli otobüslerin kullan
ım özellikleri, batarya yönetimi, güvenli sürüş teknikleri ve acil durum prosedürleri detaylı şekilde ele alındı. Şoförler, yeni araçların sahip olduğu özel sürüş modları ve otonom güvenlik sistemleri hakkında da tam yetkinlik kazandı.
Kapsamlı hazırlıkların tamamlanmasının ardından, 20 tam elektrikli otobüsün kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor. Bu adımla Kahramanmaraş, hem çevreci ulaşım altyapısını güçlendirecek hem de şehir içi taşımacılıkta enerji verimliliğini artıracak.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.