Büyükşehir’den sanatsal mozaik kursu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bayanlara yönelik başlattığı Sanatsal Mozaik Kursu öncesinde Dulkadiroğlu İlçesi Germanicia antik kentine bir gezi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2019 16:11
Büyükşehir’den sanatsal mozaik kursu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bayanlara yönelik düzenlenen Sanatsal Mozaik Kursu öncesinde Germenicia Antik Kenti’ne düzenlenen gezide kursiyer bayanlar mozaikler hakkında bilgi sahibi oldular.

Yapılan geziye ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran: “Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Germanicia Antik Kentine yaptığımız gezide Germanicia Kazıları Başkanı Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları tarafından Germanicianın dünü,bugünü ve yarını hakkında bilgilendirme yapıldı.Mozaik nedir, nasıl yapılır?, Germanicia mozaiklerinin tarihçesi gibi konularda kursiyerlerimiz bilgilendirildi. Müzemiz Müdürü Ahmet Denizhanoğulları’na misafirperverliğinden, ilimize yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Biz istedik ki kursiyer bayanlarımız kursa başlamadan önce burayı bir görsünler, mozaikler hakkında bir fikir sahibi olsunlar.

Kültürpark El Sanatları Atölyesi’nde üç ay boyunca devam edecek Sanatsal Mozaik Kursumuzu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi El Sanatları Hocası Nazik Ağyar Hanımefendi veriyor. Bu kursun sonrasında kursiyerlerimize belgeleri de takdim edilecek. Geziden oldukça memnun kalan kursiyerlerimiz bizlere memnuniyetlerini bildirdiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.