Bugün alanlar avantajlı, yeni projelerde yüzde 50 fiyat farkı olacak

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, ekonomi saldırılarına ve inşaat sektörüne ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:58
Bugün alanlar avantajlı, yeni projelerde yüzde 50 fiyat farkı olacak

Çırağın Group’un elinde bulunan ev stoklarından dolayı 2017 yılı fiyatları ile devam ettiklerini belirten Çırak, saldırılara karşı; “Bizim en büyük avantajımız çalışkan olmamız” dedi.

Türkiye uluslararası bir ekonomik saldırı altında. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye gerçekten güçlü bir ülke. 16 yıldır bir istikrar var ve tüm dünya bunu hissediyor. Sıkıntıya sadece Türkiye genelinde bakmamak lazım. Ekonomide global ölçekte bir sıkıntı var. Ülke olarak çalışkan ve genç bir nüfusa sahip olduğumuz için bunu asgari zararla atlatmaya çalışıyoruz. Bizim en büyük avantajımız çalışkan olmamız. İçimizden sürekli hainler çıkıyor. Emeğimize göz dikenler ortaya çıkıyor. Ekonomi anlamında bir şekilde bizi sarsmaya çalışıyorlar. Şu anda güçlü bir ekonomiye sahibiz. Bizim milli değerlerimiz var ve bu değerlerimize sahip çıkacağız, bunun örneğini birçok kez tarihte yaşadık. Zor olacak ama bu süreci atlatacağız. Kısa vadede atlatacağız diyemiyorum ama atlatacağız.

İçinde bulunduğumuz durumdan Çırağın Group etkilendi mi?

Şehrin lokomotif sektörlerinden birisi inşaat. Çırağın Group olarak birçok sektör dalında hizmet veriyoruz. Kurdaki dalgalanma bizi etkiledi. Ürün tedarik konusunda sıkıntılar yaşadık. Mağazamıza almak istediğimiz birçok üründe tedarikçi firmalardan fiyat almakta sıkıntılar yaşadık. Bu firmaların bir kısmı geç döndü bir kısmı hiç dönmedi. Fiyat değiştirmeye çalıştılar. Bu dönemde satışlarımızı durdurmayarak eski fiyatlardan devam ettik. Çırağın Group olarak dövizin artışını hiçbir alanda fiyatlarımıza yansıtmadık ve elimizden geldiği kadar da yansıtmayacağız. Bağlantılarımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehirde bazı ürünlerde ciddi anlamda fırsatçılık yapıldı. Şehir ekonomisi şu anda bu çok fazla etkilenmedi ama ileride etkilenecektir.

Uzun yıllardan beri konut imar ediyorsunuz. Bugünkü konut stokunuz ve şu süreçteki satışlarınız ne durumda?

Biz yıllardır kurumsal olarak çalışıyoruz. Kendi öz sermayemizi oluşturduk ve çalışmalarımıza bu yönde devam ettik. Bütün malzemelerimizi kendi imkanlarımız ile tedarik ettiğimiz için genelde 100 ile 250 arası konutu elimizde bulundurabiliyoruz. Bu güce sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz elimizdeki 150 adet dairemiz ile bu sürece yakalandık ve eski fiyatlarımız ile satmaya devam ettik. Şu anda en düşük kar marjı ile vatandaşlarımıza üretim yapmaya devam ediyoruz. Biz bir projeye başladığımızda malzeme teminini tamamlayarak başlıyoruz. Ondan sonra da vatandaşın talebi doğrultusunda fiyatlandırmalarımızı en düşük kar marjı ile yapıyoruz. Çırağın Group’tan bugün daire alanlar avantajlı. Yeni temel attığımız ve atacağımız konutlarda maliyet artışları doğrultusunda fark olacak. Ama elimizdeki dairelerimizi 2017 yılı fiyatlarına göre satacağız. Bu sebepten dolayı bugün konut alanlar yeni sürece göre kıyaslandığında yüzde 40 daha avantajlı.

İçinde bulunduğumuz dönemde ülke genelinde birlik çağrısı yapılıyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Ticaret yapanların, vatandaşların ve hükümetin birbirine sahip çıkması lazım. İş adamlarının yaptıkları işe ve personellerine sahip çıkması lazım. En ufak bir sıkıntıda fırsatçılık yapmaması lazım. Her ekonomik krizin sonrasında güneş doğmuştur. Bu sıkıntıların içinden çıktıktan sonra da bize güneş doğacaktır. Bu kriz sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada olan bir kriz. Birlik olmak bizim millet olarak ruhumuzda var. Şimdi onu harekete geçirme zamanı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.