Borsa İstanbul’da sanal para toplantısı

Finansal Piyasalarda Dijital Dönüşüm ve Blockchain adlı toplantı Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2017 12:00
Borsa İstanbul’da sanal para toplantısı

Takas İstanbul Fintech Konferansları kapsamında Finansal Piyasalarda Dijital Dönüşüm ve Blockchain adlı toplantı Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Toplantının açılışında konuşan Takasbank ve projeleri hakkında bilgiler veren Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık, "Tüm dünyada yeni bir konu olan Blockchain (Kayıt Zinciri) de bizimiçin önemle üzerinde durduğumuz bir konu. Bugüne kadar ticari ilişkilerde güven ve otorite müessesi olarak konumlanan merkezi kurumları yakından ilgilendiren ve adeta güven müessesesi için ikame vasfı taşıyan bu yeni nesil yaklaşımı ve olası etkilerini yakinen takip ediyoruz. İşte bugün Kayıt Zinciri olarak adlandırdığımız yapının altında yatan teknoloji felsefesi de bunu içermektedir. Bu gelişme mevcut sistemde aracıların, işlem maliyetlerinin (hem finansal, hem zamansal) aynı zamanda güvenden yana oluşan kayıpların işlem sahiplerince başka bir yöne kayması çabalarının teknolojinin imkanları ile yeniden ele alınması şeklinde yorumlanmalıdır.” diyerek şöyle konuştu  “Bugün ilk etapta bir trend olarak görülen ve Finansal Aracı Kurumlar için bir takım risk unsurları içerdiği öngörülen Kayıt zinciri teknolojisi yada felsefesi, içinde fırsatları da beraberinde getirecektir, getirmektedir. Bizlerin Sermaye Piyasaları başta olmak üzere tüm finansal piyasalar için bu tehditlerden ziyade  gelecek fırsatları konuşmamız, hatta bu konuda daha proaktif olmamız gerekmektedir. Amacımız Kayıt zinciri trenine binmek değil, gideceği yönü tayin edenler arasında olmaktır.” diye konuştu. 

Yoğun katılımla gerçekleşen, moderatörlüğünü Takasbank’ın Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan’nın yaptığı toplantıya,  Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Oruç , IDC Baş Analisti Eren Eser, Tubitak Bilgem’den Doç. Dr. Mehmet Sabır Kiraz, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cem Çağrı Dönmez TCCoin Yöneticisi Cemil Şinasi Türün ve T2 Yazılım Teknik Müdürü Mustafa Sakalsız konuşmacı olarak katıldılar. 

Toplantının ardından Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Takasbank Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetinkaya ve Takasbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mahmut Kayacık konuşmacılara katılımlarından dolayı plaketlerini verdiler.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.