Bölge yaşam alanı olacak, EXPO şehri dünya kenti yapacak

EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’a katacağı değer ile ilgili açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, amaçlarının sadece EXPO olmadığını ve bölgeyi bir yaşam alanı haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2020 15:26
Bölge yaşam alanı olacak, EXPO şehri dünya kenti yapacak

EXPO 2023’ÜN ŞEHRE KATACAĞI DEĞER İLE İLGİLİ NELER SÖYLERSİNİZ?

2018 Eylül ayında İtalya’da yapılan, bizimde talip olduğumuz EXPO 2023 oylamasında 62 ülkenin karşı oyu olmaksızın bu projeyi aldık. O güne kadarda hiç EXPO 2023 den bahsetmedik. Biz projeyi almadan önce çalışmalar yapıyorduk. Ne zaman ki mazbatayı elimize aldık ondan sonra konuşmaya başladık.  Kendi kendimizi her zaman bir hikayemizin olmasının gerektiğini düşündük. O hikayeyi de gerçekleştirdiğimiz de Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaktı. İşte o hikaye EXPO’ydu. Kahramanmaraş’a en az 40-50 ülkenin gelmesi ile bir dünya memleketi haline getirecektik ve bunu başardık.

bolge-yasam-alani-olacak,-expo-sehri-dunya-kenti-yapacak1.jpg

Çok iyi bir proje hazırladık ve projemizi yakın bir zamanda kamuoyuna açıklayacağız. Sanayi Ticari Odasının Meclisine gidip orada nerede başladığımızı ve hangi projelerde nereye geldiğimizi bildireceğim.  Bizim orada ki amacımız sadece EXPO önemine değil orayı Kahramanmaraş’ın bir yaşam alanı haline getirmek ve kalıcı bir eser haline getirip devamlı kullanılmasını sağlamaktır.  Daha önümüzde 3 sene olmasına rağmen 19 ülkeden katılımlar ile ilgili olumlu cevaplar aldık. İçine koyduğumuz projelerde de belirli noktalara geldik. Bugüne kadar da hep Belediye imkanlarıyla yaptık. Henüz devletimizden maddi yardım almadık ama alacağız.

bolge-yasam-alani-olacak,-expo-sehri-dunya-kenti-yapacak3.jpg

KAHRAMANMARAŞ’IN SSK’LARI DAHİL DİĞER KURUMLARINDAN EXPO İÇİN BEKLENTİLERİNİZ NELER?

EXPO dönemi çok ciddi bir dönem. Bir futbol şampiyonası gibi bir aylık değil 193 günlük yani 6 buçuk aydır. Bu 6 buçuk ay içerisinde dünyanın her tarafından insanlar gelecektir. Farklı ülkelerden gelen yatırımcılar Kahramanmaraş’ın yatırımcıları ile buluşacaktır. Ortak yatırım alanları ile anlaşılmasını da umuyorum. Kahramanmaraş’a tıpkı 80’li 90’lı yıllardaki gibi yeniden bir yatırım hamlesi gelecektir. Binlerce insanımız o yatırımlardan ihtidam sağlayacaktır. Bizim ön görülerimize göre en az 500 kişi çalışacaktır. Kahramanmaraş’a 1 milyar 250 milyon dolar ekonomik değer katacaktır. Bizim tahminimizce 2 milyon kişi gelecek. Bunlar çok ciddi organizasyon gerektiren işler. Diyelim ki açılış günü 50 bin insan geldi bu insanları uçakla alıp alana taşımamız gerekiyor.

bolge-yasam-alani-olacak,-expo-sehri-dunya-kenti-yapacak2.jpg

Bu insanlara konaklana yeri temin edeceğiz. Bu sadece açılış günü değil 6 buçuk aylık dönemde veya daha uzun bir dönem de belki de her hafta binlerce insanlar gelecektir. Çünkü Türkiye’nin her yerindeki kurumların burada standı olacak. Bu dünya projemizle her ülkeden insanlar gelecektir. Geçtiğimiz günlerde bir Japon Hanımefendiyle karşılaştım ve bana 20 sene önce İstanbul’a geldim ve balık yedim çok lezzetliydi arkadaşlarımı da getirdim dedi. Projemizle beraber belki de yabancı insanlar arkadaşlarına tavsiye ederek Kahramanmaraş’a getirecektir. Ve bu şekilde bir süreklilik kazanacaktır. Bizim tanıtımdaki, turizmdeki ve yatırımlarda ki eksiğimizi tamamlayacak mükemmel bir yapı oluşacak. Önümüzdeki dönemlerde tüm şehirlerdeki billboardlara Kahramanmaraş EXPO 2023 tanıtacağız. Böylelikle Kahramanmaraş’a hem yurtiçinden hem de yurtdışından katılımların gerçekleşmesini sağlayacağız. Konaklama alanlarını da iş adamlarımızın yapmasını isteyeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin daha da üzerine koyarak devam edeceğiz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.