Boğaziçi trafiğini düzenleyecek hamle

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi mahallesinde toplamda 8 hattı ve 3 mahalleyi birbirine bağlayan artere iki yeni kavşak kazandırıyor. Ayrıca artere yeni açılan duble bağlantı yolu ile bölge trafiği büyük ölçüde düzenleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2021 16:06
Boğaziçi trafiğini düzenleyecek hamle

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir ve trafik planlamacılığı uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, şehrin yüksek nüfuslu bölgelerinden Onikişubat ilçesi Tekerek, Boğaziçi ve Haydar Bey mahallelerini birbirine bağlayan Bahçeci Hoca Bulvarı’na 2 yeni kavşak kazandırılıyor. Toplamda 3 kilometre uzunluğa sahip arterde Hasan Balcı İlkokulu mevkiindeki kavşak, trafik yoğunluğuna göre yeniden düzenlenerek genişletiliyor. Ayrıca bulvarın Batı Çevre Yolu bağlantısı arasında da yeni bir akıllı kavşak kazandırılıyor.

BAĞLANTI YOLU DA TAMAM

Çalışmalarla ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bahçeci Bulvarı üzerindeki trafik akışını yeni kavşakla daha kontrollü ve güvenli hale getiriyoruz. Ayrıca çalışmalarımız kapsamında bölgeye yeni bir arter de kazandırıyoruz. Yolun altyapısı tamamlandı, inşallah kısa süre içerisinde asfaltı da atılacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak bölgedeki çalışmalarımız kapsamında yama, peyzaj, bitkilendirme ve levha işaretleme çalışmaları da yapılacak. Şehrimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

ULAŞIMI GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Yaşar Akdemir çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör geçtiğimiz ay mahallemizi ziyaret ederek proje mevkiini yerinde incelemişti. Sağ olsun belediye işçilerimiz kısıtlılık süresinde gece gündüz çalışarak kavşak konturlarını oluşturdular. Arter trafiğimiz çalışmalarla birlikte tamamen düzenlemiş bir hal alacak. Mahallemizdeki trafik sorunları da inşallah son bulacak. Mahallem ve şahsım adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.