BİZİM ESNAFIMIZ DEVLET İÇİN, MİLLET İÇİN MUHASEBE YAPAR

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Geleneksel Alışveriş Festivalinin 2.sinin açılışında yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2019 18:13
BİZİM ESNAFIMIZ DEVLET İÇİN, MİLLET İÇİN MUHASEBE YAPAR

Kuybu; “Bizim esnafımız devlet için, millet için muhasebe yapar. Bu bizim geleneğimizde çok önemli bir konumdur” dedi.

Esnafların önemi ile konuşmalarına başlayan Kuybu, Kahramanmaraş’ın İstikbal mücadelesinde en ön saflarda yer aldığını söyledi. Kuybu; “Büyük devletlerin kurtulmasında ve var olmasında katkı sağlayan, ahilik kültürü sahibi esnaf ve sanatkarlarımız günümüzde de devletinin arkasında duran, bayrağına yan baktırmayan, ezanına söz söyletmeyen, kötü günde milletimizin yanında olarak ahilik kültüründen kopmadan ne kadar zor şartlar altında olsa da ahilik kültürünü yaşatmaktadır. Devlet büyüklerimizin taktirlerle yad ettiği esnaf ve sanatkarlarımızın değerini Sayın Cumhurbaşkanımız en son esnaf buluşmasında tekrar etti. Cumhurbaşkanımız Esnaf ve Sanatkarların sadece ekonomi faaliyetleri ile uğraşmayan kişiler olduğunu, ülkenin mayası ve çimentosu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımız bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde esnaf sadece ticaret yapan kişi değildir dedi. Esnaf mahallemizin ağabeyidir. Esnaf manevi değerlerimizin ve geleneklerimizin muhafızıdır dedi. En önemlisi de esnaf güvenliğin ve dürüstlüğün adresidir. Esnaf her güne yeni bir heyecanla ve yeni bir ruhla uyanır. Dükkânını besmele ile açar, akşam da kazandığına şükrederek dükkanını kapatır. Akşamlar esnaf için muhasebe vaktidir. Ama bizim esnafımız karanlık çöktüğünde sadece alacaklarının hesabını yapmaz. Bizim esnafımız devlet için, millet için muhasebe yapar. Bu bizim geleneğimizde çok önemli bir konumdur.

İstiklal mücadelesinin ateşini yakan, dünyada kendi kendini kurtaran tek şehir olan Kahramanmaraş bugün sanayisiyle, yerel yönetimiyle ve esnafı ile istikbal mücadelesinde de yine ön saflarda yer almaktadır. Birincisini düzenlediğimizde halkımızın ve esnaflarımızın büyük beğenisini kazanan, çoğunluğu kendi esnafımız ve kendi imalatımız olan alışveriş festivalimizde değerli halkımızı kıymetli esnaflarımız ile buluşturuyoruz” diyerek kürsüden ayrıldı.

img_6292.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.