Birlik ve beraberlik gelişimi tetikleyecektir

E-LİFE Güzellik ve Estetik Merkezi Koordinatörü Diyetisyen Nazlıcan Tekinşen 2018 yılı ekonomisini ağustos öncesi ve sonrası değerlendirmesi, şehir ekonomisinin gelişimi konularında gazetemize önemli açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Birlik ve beraberlik gelişimi tetikleyecektir

2018 öncesi her şeyin yolunda olduğu ve dış kaynaklı baskıları sebebiyle ağustos ayından sonra ekonomi alanında çatırtılar meydana gelmesine rağmen ciddi bir etkilenmenin olmadığını belirten Diyetisyen Nazlıcan Tekinşen; “Ağustos ayına kadar esasında her şey yolunda gibiydi. Ağustos ayı sonrası dış kaynakların ekonomi alanında baskılarının neticesinde ufakta olsa ekonomimizde sallantılar olmasına rağmen ciddi bir etkilenme söz konusu değil. Kendi sektörümüzden ve işyerimizi baz alarak değerlendirdiğimizde, ağustos ayı öncesi dönemler bizim için daha güzeldi. Dönem içerisinde olan dış kaynaklı girişim gayri ihtiyari sektörü fazla olmasa da olumsuz etkilenmesi söz konusu oldu. Son zamanlarda küçük kıpırtılar ve canlanmalar hissediliyor, ağustos ayı sonrası özellikle yılsonunda doğru ekonomideki durgunluk bir tık daha hissedilir bir hal aldı. Bizim kitlemize olan yansımaları; Burası bir güzellik merkezi ve lüks olduğu düşünülüyor ama aslında burası da bir ihtiyaç. Burada sunduğumuz hizmetler lüks olarak görüldüğü için temel ihtiyaçların arkasında görülüyor ve erteleniyor. Dolayısıyla sektör olumsuz olarak etkileniyor” dedi.

KOORDİNASYONU ELDEN BIRAKMAMALI

Birlik ve beraberliğin korunmasının şehrin ekonomisine ciddi katkılarının olacağının altını çizen Tekinşen; “Esnaf odaları birliği ile Ticaret ve sanayi odası koordinasyonunda iş kolları ve esnaf birlik olarak şehir ekonomisinin gelişmesinde etken olacaktır. Herkese iş düşüyor bir yerden sonra tek başına bir bireyin düzeltebileceği bir şey değil ekonomi neticede. Güzel bir iş birliği içerisinde güzel şeylerin olacağını temenni ediyoruz. 2019 yılının güzel olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.