Bir Mahçiçek farkı daha...

Kahramanmaraş Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Onikişubat Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara ve ailelerine yemek programı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2018 17:37
Bir Mahçiçek farkı daha...

Programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Görme Engelliler Derneği Başkanı Doğan Nurluyol, engelli vatandaşlar ve aileleri de katıldı.

Programda Onikişubat Belediyesi çalışanları tarafından işitme engelliler için hazırlanan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

m1-260.jpg

Yemek programında ilk olarak konuşma yapan Görme Engelliler Derneği Başkanı Doğan Nurluyol, böyle önemli bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e bu alanlarda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Şehir içi engellilerin yaşadığı problemlere değinen Nurluyol, vatandaşları hassasiyet göstermeye davet ederek, yetkililerin ihtiyaç duyulan eksikliklere müdahale etmesini istedi. Engellilerin hakları hakkında da değerlendirmeler yapan Nuryol, devletin her detayı düşündüğünü ve gereğini yaptığını söyledi.

m3-067.jpg

Daha sonra bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemine değinerek, katıldıkları için misafirlere teşekkür etti. Kahramanmaraş’ta bulunan engelli sayısına değinen Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ta 95 bin civarında engelli vatandaş bulunduğunu söyledi. Toplumun geniş bir yelpazesini engellilerin oluşturduğunu belirten Başkan Mahçiçek, onların yaşam şartlarını yükseltmek amacıyla hayata geçirdikleri projelerden bahsederek, şu ifadelere yer verdi.

3-161.jpg

“DOKMER (Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) projemiz ile engelli bireylerimizin eğitimin yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da gelişmelerine fayda sağlayacak imkânlar sunmayı hedeflerken bir yandan da onları hayata kazandırmaya çalışacağız Bu önemli projemizde yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanacaktır.

Yine bir diğer engelli kardeşlerimiz için hayata geçirdiğimiz projemiz KIYAM ( Kısa Süreli Yaşam Merkezi) ile engelli bireylerimizin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılarken, onların verimli zaman geçirmelerine katkı sağlayacağız. Bu tesisimiz de tahmini olarak 1 ay içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır.”

mm-065.jpg

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ta yapmış olduğu konuşmada her zaman böyle güzel günlerde bir araya gelme temennisinde bulunarak, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtti. Türkiye’de %10 doğuştan engelli bulunduğunu belirten Kılıç, engelliler ile empati kurarak hareket etmek gerektiğini belirtti. Engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu belirten Kılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, hayata tutunmak ve destek içerisinde yaşamak gerektiğini söyledi.

Programda son olarak konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, esas olanın kâinatı olduğu gibi kabul edip, birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi saygı ile yaşamak olduğunu söyledi. Hükümetin engellilere yönelik yaptığı projelerden bahseden Özkan, engellilerin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı. Tek engelin sevgisizlik ve iletişimsizlik olduğunu anlatan Özkan, bu kabil programlarla bu sorunun giderileceğini, toplumdaki dayanışma duygusunun pekiştirileceğini söyledi. Böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, toplumların sevgi ve saygı içerisinde yaşamaları temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tek tek engelliler ve ailelerini masalarında ziyaret ederek, sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.