Beşir Derneği'nin hedefi 65 bin kişiye yardım etmek

Pandemi süreci ile birçok insanın etkilediği bu günlerde Beşir Derneği Ramazan ayı yardımlarını öne almak suretiyle yardım dağıtımlarına erkenden başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2020 11:39
Beşir Derneği'nin hedefi 65 bin kişiye yardım etmek

Bağışçılarından aldığı destek ile Ramazan ayı bereketi ile fitre, zekât, kumanya, bayramlık, temel ihtiyaç malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olmak için hazırlıklarını bitiren Dernek, bu Ramazan “Gönül İftarları” projesi ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Ramazan ayı rahmet deryasının taştığı, birlik ve beraberlik duygularının öne çıktığı maneviyat yüklü, içerisinde Kuran-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı kutlu bir vakit dilimidir. Bu ayda yapılan bağış ve hayırlara misliyle mukabele edilmektedir. Bu ay tutulan oruçlar toplumun bir kesiminin diğer kesimini anlamasına, vücudun dinlenmesine ve toplumsal bütünlüğün sağlanmasına katkı sağlamaktadır.

Beşir Derneği uzun yıllardır Türkiye ve mazlum coğrafyalarda yardım faaliyetleri sürdüren Uluslararası bir Yardım Derneği. Dernek yaygın temsilcilik ağı ile Türkiye’de ve yardım bekleyen onlarca ülkede binlerce aileye gıda, sosyal-kültürel, barınma, afet, giyim, sağlık, eğitim alanlarında yardım sağlıyor. Derneğin yardım çalışmalarından milyonlarca insan faydalanıyor.

‘Gönüller Yapmaya Geldik’ sloganı ile Türkiye’de ve dünyada binlerce gönüllüsüyle insani yardım çalışmaları yürüten Beşir Derneği, mübarek Ramazan ayında her zaman olduğundan fazla gayret ve iştiyakla gönülden gönüle köprüler kurmaya devam ediyor.

BEŞİR DERNEĞİ RAMAZAN FAALİYETLERİNİ ÖNE ALDI

Rahmetin adeta sağanak bir şekilde yağdığı, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, yeryüzünü huzur atmosferinin kapladığı bir zaman dilimi olan Ramazan ayını ihya etmek için çalışan Beşir Derneği, birçok farklı alanda Ramazan ayı çalışmalarını sürdüyor.
Asırlar boyunca oluşan Anadolu’daki yardımlaşma kültürünün günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Dernek, yıl boyunca sürdürdüğü yardım çalışmalarını Ramazan ayında daha da artırarak çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmamak için temsilcilikleri ve gönüllüleri ile aralıksız gayret ediyor.

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber hızlı bir şekilde hazırlıklarını tamamlayan Beşir Derneği
2019 yılında Ramazan yardımı olarak 48.060 kişiye fitre, 12.440 kişiye bayramlık, 45.174 kişiye temel ihtiyaç malzemeleri, 185.097 kişiye Bir Kap, Bir Kalp ve İftarlık projeleri ile iftarlık yardımları ulaştırdı. Yardımlar ülkemiz ve onlarca ülkede ihtiyaç sahiplerinin sofralarını zenginleştirdiği gibi kalplerini de ferahlattı.

FİTRE MİKTARI 27 TL

Beşir Derneği 2020 Ramazan ayında 200.000 kişiye iftar yardımı, 50.000 kişiye kumanya yardımı 50.000 kişiye fitre ve zekat yardımı, 15.000 kişiye bayramlık yardımı ulaştırma hedefi ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dernek 2020 yılı Ramazan ayı içerisinde de yardım faaliyetlerini birçok kalemde sürdürüyor. Beşir Derneği Ramazan ayı boyunca yağ, makarna, çay, bakliyat gibi temel gıda malzemelerinden oluşan kumanya paketleri hazırlayarak binlerce aileye dağıtıyor. Bir kumanya bedeli 100 TL’dir.

Dernek, Ramazan ayına mahsus bir mali ibadet olan fitreleri, Türkiye ve mazlum coğrafyalarda bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine Ramazan Bayramından önce ulaştırmakta ve onların madden rahatlamasını sağlamaktadır. 2020 Ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen fitre miktarı 27 TL’dir.

Beşir Derneği kendisine gelen adak, şükür, akika ve nafile kurban bağışlarını Türkiye veya yardıma muhtaç coğrafyalardaki belirli ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, pay dağıtımını gerçekleştirmekte Ramazan ayının paylaşma duygusunu öne çıkarmaktadır. Bir hisse bedeli 850 TL’dir.

Genellikle Ramazan ayında verilen mali bir ibadet olan zekâtları Türkiye ve yardıma muhtaç kalmış ülkelerde zekât almaya haiz olanlara verdiğiniz vekâlet ile dağıtan Dernek toplumsal bütünleşmeyi hedeflemektedir.

Beşir Derneği, Ramazan ayında toplanan bayramlık bağışları ile yetim ve öksüz, ihtiyaç sahibi binlerce çocuğa bayramlık giyim paketleri hediye etmektedir. Dernek, bayramı en çok yaşaması gereken çocukları bayramlık hediyeleri ile sevindirmektedir. Bir bayramlık bedeli 80 TL’dir.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle bu sene Ramazan ayı boyunca evlerimize misafir alamıyor ve misafirliğe gidemiyoruz. Beşir Derneği Ramazan ayının mahzun geçmemesi, Ramazan’ın kendine has ruhunun yaşaması için “Gönül İftarları” ismini verdiği Ramazan projesini hayata geçiriyor.

Başlatılan proje hakkında açıklama yapan Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih SARIYAR, "Bu Ramazan koronavirüs pandemi tedbirleri nedeniyle “Bir Kap Bir Kalp” projemiz yerine “Gönül İftarları” projemizi hayata geçiriyoruz. Proje ile birlikte bağışçılarımızdan aldığımız destekler ile Ramazan ayı boyunca kardeşlerimize iftarlık yardımı ulaştırarak Ramazan ayının manevi ikliminden bütün kardeşlerimizin faydalanmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gönül İftarları” projesi ile Beşir Derneği sistemine kayıtlı, sosyal incelemeleri yapılmış binlerce aileye iftarlık yardımı ulaştıracak olan Dernek, bir kişinin iftariyelik ihtiyacı için 20 TL alt limit belirliyor. Bununla birlikte gelecek bağışlar ile savaş mağduru yetimler, yolda kalmışlar, ve tüm ihtiyaç sahipleri Ramazan ayı  boyunca “Gönül İftarları” ile Ramazan ayının rahmetinden faydalanacak. Beşir Derneği, bağışların ramazan ayından önce gelmesinin organizasyonun amacına ulaşmasında ve ailelerin iftar sevincini Ramazan ayının başından itibaren yaşamalarına yardımcı olmasında önemli bir nokta olduğuna dikkat çekiyor. Çünkü Dernek bağış geldiği müddetçe yardım faaliyetlerini devam ettiriyor. Beşir Derneği “Gönül İftarları” projesi ile toplumsal bir farkındalık oluşturarak Ramazan ayının manevi iklimini toplumsal tabana yaymayı amaçlıyor. Bir kişinin “Gönüllü İftarı”nı karşılamak için İFTAR yazıp 4012’ye gönderebilirsiniz.


Beşir Derneği gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri, araştırma safhalarını internet sayfası üzerinden açıklayarak şeffaflığını öne çıkarmaktadır. Ramazan ayının sonunda, gerçekleştirilen yardım faaliyetleri ile alakalı veriler Derneğin web sayfası üzerinden yayınlanmaktadır.

 

Beşir Derneği’nin Ramazan çalışmalarına destek olmak için ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında detaylı bilgi edinmek besir.org.tr/ramazan sitesini ziyaret edebilir, 0216 375 4042 numaralı çağrı merkezi üzerinden irtibat kurabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.