Bertiz Masere Günleri Festivali’nde efsane kalabalık

Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bertiz Spor Kulübü, Bertiz Karamanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle yapılan Bertiz Masere Günleri Festivali rekor kıran bir coşkuya imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 12:51
Bertiz Masere Günleri Festivali’nde efsane kalabalık

Devasa katılımın olduğu bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale dönüşmesi hedeflenen Bertiz Masere Günleri Festivali yoğun ilgi gördü. Bütün misafirlerin damak tadına hitap eden festivalde keyifli dakikalar yaşandı. Yıllardır beklenen festivalin bu kadar yoğun olması her yıl düzenli olarak yapılması gerektiği fikirlerini ortaya çıkardı. Bertiz yöresinin şıra ürünlerinin tanıtılması katılımcıları oldukça mutlu etti. İnsanların akın akın geldiği coşkulu festivalde katılımcılar davul-zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

bertiz-masere-gunleri-festivali’nde-efsane-kalabalik1.jpg

GÜRDAL; “BAĞLARDAN SOFRALARA TAMAMEN ORGANİK”

Görkemli bir törenle açılışı gerçekleşen Bertiz Masere Günleri Festivali kapsamında Bertiz Eğitim, Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Gürdal önemli açıklamalarda bulundu.

 Bertiz Eğitim, Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Bertiz Spor Kulübü, Bertiz Karamanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Dulkadiroğlu Belediyemizin iş birliğiyle organize ettiğimiz bu programımızın açılışını gerçekleştirdik. Halk tarafından yoğun ilgi katılım sağlandı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Bertiz Masere Günleri Festivalimizi önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Daha teferruatlı ve daha kapsamlı bir organizasyon haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Burada ki stantlarımızda Bertiz bölgemizin tamamen organik hiçbir katkı maddesi olmadan bağlarımızdan çıkan üzümümüzün bugün burada Kahramanmaraş’la buluşturuyoruz. Bağlardan soflara tamamen organik ürünleri hemşehirlerimizle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Katılan misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

bertiz-masere-gunleri-festivali’nde-efsane-kalabalik5.jpg

BUGÜN BAYRAM GÜNÜMÜZ

Bertiz Spor Kulübü Başkanı Fatih Yıldız, Bertiz Masere Günleri Festivaline ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Yıldız; “Burada bulunan herkesin ağzı tatlansın istiyoruz” dedi.

Bertiz Masere Günleri Festivaline ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız; “Bugün bizim düğün, bayram günümüz. Misafirlerimiz bizi burada yalnız bırakmadı ve bundan mutluluk duyuyoruz. Gelen misafirlerimiz coşkuyla eğleniyorlar. Şıra ürünlerimizi tanıttık. Çok güzel bir gün, bugün burada bulunan herkesin ağzı tatlansın istiyoruz. Yoğun bir katılım var ilgili büyük. Sonuç itibariyle Maraş Bertiz, Bertizde Maraş’tır. Maraşlı kardeşlerimiz yıllardan bu yana tükettikleri pekmezi, sucuğu, samsayı doğal ve ilk elden almanın mutluluğunu yaşıyorlar. Böyle bir festivalde katkımız olduğun dolayı bize canı gönülden teşekkürlerini sunuyorlar. Bu festivalleri geleneksel hale dönüştüreceğiz. Üzümümüz, üzümümüzden elde edilen şıra ürünlerimiz şehrimize ve ülkemizin her yerine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı. 

bertiz-masere-gunleri-festivali’nde-efsane-kalabalik2.jpg

bertiz-masere-gunleri-festivali’nde-efsane-kalabalik4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.