Berat Kandili’nde Afrika’da dev sofra kuruluyor

Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney bağışçılarından gelen Kur’an, Kurban ve Gıda kolilerini teslim etmek üzere Afrika’ya gidiyor. Berat Kandilinde yetimleri ve hafızları kuracakları dev sofra etrafında toplayacak olan...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2021 16:46
Berat Kandili’nde Afrika’da dev sofra kuruluyor

Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney bağışçılarından gelen Kur’an, Kurban ve Gıda kolilerini teslim etmek üzere Afrika’ya gidiyor. Berat Kandilinde yetimleri ve hafızları kuracakları dev sofra etrafında toplayacak olan Başkan Güney, bağışçılardan gelen hediyeleri de takdim edecek.

Açlıkla ve susuzlukla mücadele eden Afrika’ya, Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği aracılığıyla yardım yapılmaya devam ediliyor. Kur’an’ı tahta levhalara yazarak öğrenmeye çalışan yetim hafızlara Kur’an, açlıkla mücadele edenlere gıda kolisi ve kurban eti dağıtan Dernek, 27 Mart 2021 günü yaşanacak Berat Kandilinde Afrika’ya dev sofra kurmaya hazırlanıyor.

HAFIZLIK ÖĞRENCİLERİNE KUR’AN DAĞITILACAK

Derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney, Yurt içinde ve yurt dışında mazlumların ve muhtaçların yanında olan derneklerinin yardım yapmaya devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin çeşitli bölgeleri ve yanı başımızdaki komşu ülke Suriye’yle birlikte Afrika’da özellikle Kur’an’ın Mushaf’ına ulaşamayan ve sureleri tahta levhalara yazarak hafız olmaya çalışan yetimlerin geniş yelpazede imdadına koşmanın ve yardıma muhtaçlara bir umut olabilmenin çok önemli bir olgu olduğuna dikkat çekti.

REGAİP KANDİLİNDE AFRİKADAYIZ

Yurt içi ve yurt dışından derneklerinin faaliyetlerini takip ederek yapılan çalışmalara bağışçılarının büyük destek verdiğini de hatırlatan Başkan Güney, 27 Mart 2021 günü gerçekleşecek Berat Kandil’inde bağışçılarının desteğiyle Afrika’da dev sofra kurulacağını dile getirdi. Bu sofrada tuzu olmak isteyen yardımseverlere de çağrıda bulunan Başkan Güney; “hafızlarımıza Kur’an bağışı yapmak isteyenler, yardıma muhtaç ailelerimize gıda kolisi göndermek isteyenler, adak kurbanını Afrika’da kesmek isteyenler, kendi adına ve sevdikleri adına su kuyusu açtırmak isteyen kardeşlerimizin bu isteğini yerine getiriyoruz.” Dedi.

BAĞIŞÇIMIZIN İSİMLERİYLE YARDIM DAĞITIYORUZ

Dernek olarak toplanan bağışları, Kuraklık ve yokluk nedeniyle zor günler yaşayan Kamerun, Çad, Bangladeş ve Arakan gibi Afrika ülkelerindeki açlıkla mücadele eden Müslüman halka dağıttıklarını da hatırlatan Başkan Güney, kim hangi bağışta bulunursa bulunsun, o kardeşimizin ismiyle hediyemizi takdim ediyoruz, kurbanını kesiyoruz veya su kuyusunun üzerine ismini yazıyoruz. Toplanan yardımları yaparken de video ile kayıt altına alıyoruz ve o kaydı bağışı yapan kardeşimize gönderiyoruz.” Dedi.

BU SOFRADA SİZİN DE TUZUNUZ OLABİLİR

Kurulacak def sofrada da bir tuz da kendilerinin olmasını isteyen hayırseverlerin yardımını tüm Afrika kıtasının beklediğini dile getiren Başkan Güney; “Biz tamamen Allah Rızası için çalışan bir kurumuz. Avrupa ve Ülkemizden gelen bağışları, Yurt içinde yaptığımız gibi Afrika’da da hangi bölgemizin neye ihtiyacı var, onu biliyoruz ve yardımları ona göre gönderiyoruz. Bağış yapmak isteyen, su kuyusu açtırmak isteyen, gıda kolisi, kurban bağışı, yetim giydirmek isteyen hayırseverlerimiz www.gonulelcisi.org adresimizden derneğimize ulaşabilirler.” Dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.