Ben Mehdi'yim dedi, Aslan heykeline saldırdı! Kahramanmaraş'ta ilginç olay

Kahramanmaraş'ta 1963 yılında akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaşın müze önündeki aslan heykeline sopayla saldırması haberi, 52 yıl sonra çarpıtılarak sosyal medyada paylaşıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2015 10:07
Ben Mehdi'yim dedi, Aslan heykeline saldırdı! Kahramanmaraş'ta ilginç olay

Şehrin insanlarının  'cahil' olduğunu iddia eden paylaşıma yüzlerce kişi yorum yazarak tepki gösterdi. Kahramanmaraş'ın yerel paylaşımlarını yapan KSÜ İtiraf isimli sosyal medya sayfasından ismini belirtmeyen bayan üniversite öğrencisi ilginç bir paylaşımda bulundu.  "Kahramanmaraş'taki bir vatasndaş ileride canlanır diyerek müze önündeki aslan heykeline saldıralı 52 yıl oldu" şeklindeki eski bir olayı paylaşarak üstüne şu notu yazdı: "Ama 52 yılın ardından 1 adım ileri gidememiş bu şehir zihin bakımından." Paylaşımı gören Kahramanmaraşlı vatandaşlar tepki gösterdi. Özellikle  öğrenciler şehri bu şekilde karalamanın haksızlık olduğunu belirterek, Kahramanmaraşlı olmaktan gurur duyduklarını, şehri çok sevdiklerini belirten yorumlar yazdılar. 

1-036.jpg

ASLAN HEYKELİNE SALDIRI HABERİ

'İlerde canlanır diyerek aslan heykeline saldırdı' başlıklı yerel gazete haberinin aslına Milliyet'in arşivinden ulaştık. Haber şu şekilde:  Aslan heykeline sopa ile saldıran Niyazi 'mehdi' olduğunu iddia etti. Mehdilik iddiasında bulunan Niyazi Kepekçi adında bir şahıs "ilerde canlanıp Tanrılık Allah'lık iddia edecek" gerekçesiyle müze kapısındaki heykeli parçalamak istemiştir. Ulucami avlusunda yatıp kalkan ve kimsesi olmayan Niyazi, dün sabah eline geçirdiği büyük bir  sopa ile  müzenin önüne gelmiş ve "Yanlış anlamayın ben Donkişot değil Mehdiyim" diye bağırarak kapıdaki aslan heykeline saldırmıştır. Yetişenler tarafından güçlükle yakalanarak karakola getirilen Niyazi, "Bu heykel bir gün dirilerek Allahlık iddia edecektir" demiştir. Niyazi müşahade altına alınmıştır. 1963 yılında yazılan haberde, olayı akli dengesi yerinde olmayan vatandaşın gerçekleştirdiği açıkça belirtilmişken, bu şahsın sıradan bir vatandaş gibi gösterildiği görülüyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.