Başkonuş Yaylası yeni yatırım ile dünyaya açılıyor

“Kahramanmaraş Akdeniz’in saklı Cenneti, Başkonuş Yaylası da bu Cennetin baş köşesidir” diyen Erdoğanyılmaz, “Bölgenin, kış turizminde en önemli işletmelerinden biri olan Başkonuş Yaylası 20 Milyon liralık yatırımla yerli ve yabancı turistlerin...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2021 12:21
Başkonuş Yaylası yeni yatırım ile dünyaya açılıyor

HABERİN FOTOĞRAFLARI

“Kahramanmaraş Akdeniz’in saklı Cenneti, Başkonuş Yaylası da bu Cennetin baş köşesidir” diyen Serhan Erdoğanyılmaz, “Bölgenin, kış turizminde en önemli işletmelerinden biri olan Başkonuş Yaylası 20 Milyon liralık yatırımla yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olacak. Ayrıca bu yatırım ile binlerce turisti ağırlayıp Kahramanmaraş gastronomisini dünyaya duyuracağız” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, yaz-kış yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çekmeye devam ediyor. Bin 500 rakımlı bölgede bulunan sedir, meşe, ardıç ve köknar gibi ağaçların yanı sıra sümbül ve salep başta olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran Başkonuş Yaylası, alageyik ve yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor.

2020’DE 100 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Başkonuş Yaylası’nı 2020 yılında, korona virüsten uzaklaşmak isteyen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkonuş Yaylası Turizm Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı ve TUTAP Akdeniz Bölge Temsilcisi Serhan Erdoğanyılmaz, 2020 yılında Başkonuş Yaylası’nı 100 bin vatandaşın ziyaret ettiğini kaydederek, Yaylaya gelen vatandaşların karavana ve çadır gibi kamp yapma imkanlarından da faydalandığını ifade etti.

BAŞKONUŞ YAYLASI DÜNYAYA AÇILIYOR

Başkonuş Yaylası’na gelen vatandaşların yüzde 90’ının kent dışından geldiğini vurgulayan Erdoğanyılmaz, “Endemik bitki çeşitliliği bakımından İngiltere ve Hollanda’nın toplamının bir buçuğunu barındırmaktadır. Kahramanmaraş’ta havanın 35 derecelerde seyrettiği dönemlerde yayladaki hava ısısı ortalama 20 derecelerde bulunuyor. Yaylaya Avrupa ve Asya gibi ülkelerden de misafirler geliyor. Kahramanmaraş Akdeniz’in saklı cenneti, Başkonuş da bu cennetin baş köşesidir. Önümüzdeki günlerde Dubai ve Katar’dan da misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi.

20 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kesişim noktasındaki Kahramanmaraş'ta yer alan özellikle kış tatilinin en önemli adreslerinden biri olan Başkonuş Yaylası, bölgede örneği olmayan bir yatırımla bin kişilik turizm merkezi haline geliyor. 20 milyon liralık yatırım ile Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı sağlanacağının altını çizen Erdoğanyılmaz, “Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde örneği olmayan bir konsept olacak. 3 kattan oluşan bu merkezin en üst katı VIP kongre salonunda büyük çaplı kongrelere ve akademik, bilimsel buluşmalara ev sahipliği yaparak hizmet verecek” dedi.

KAHRAMANMARAŞ KAZANACAK

Kahramanmaraş’ın gastronomisini ön plana çıkaracak olan dev yatırımın şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Erdoğanyılmaz, “Türkiye’nin en önde gelen şeflerinden danışmanlık aldığımız, Külliyenin akredite şefi ve Türk hava yollarının baş aşçısı ile beraber çalışıyoruz. Toplu yemeklerde menüleri birlikte hazırlıyoruz. Aynı anda bin kişi ağırlayabileceğimiz böyle bir tesisin Kahramanmaraş’a kazandırılmış olması yalnızca bizim değil şehrinde bir kazanımıdır. Şu ana kadar 17 bungalov ev, 1 market ve kır kahvesi ile hizmet veren tesis tamamlandığı zaman, orta ölçekli bir fabrika gibi, yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

YERLİ TURİSTLERİN GÖZ BEBEĞİ

Mayıs ayı ile birlikte Kır düğünü konseptinin açılışı yapılacağını belirten Erdoğanyılmaz, Başkonuş Yaylası, Kır düğünü ile birlikte yerli turistlerin gözbebeği olacağını ifade ederek, “Yayla turizmi alanında Kır düğünü konseptimizin de bölgede örneği yok. Bu nedenle yerli turistin hedefimiz olduğunu belirtmeliyim. Bu yatırımla birlikte hem konaklama ihtiyacını da karşılayacağımız için Kahramanmaraş’ın turizmine çok büyük katkı sağlayacağız. Nitekim Kahramanmaraş kuyumculuk sektöründe bir değer olduğu için hem şehir ekonomisine destek olacağız hem de şehrimizin değerlerini bölge insanımıza tanıtacağız” dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.