Başkan Okumuş; Öğrencilere Boğazda İstanbul'u anlattı, Çanakkale ruhunu yerinde yaşattı

Eğitime ve öğrencilere yönelik birçok çalışma yürüten Türkoğlu Belediyesi, Türkoğlu DER ile birlikte okul birincileri ve yetim çocuklara yönelik İstanbul ve Çanakkale Gezisi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2019 09:47
Başkan Okumuş; Öğrencilere Boğazda İstanbul'u anlattı, Çanakkale ruhunu yerinde yaşattı

"Sosyal belediyecilik" anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Türkoğlu Belediyesi, gençlerin eğitimine destek vermek ve başarılarını ödüllendirmek için hem de motivasyonunu artırarak tarihi ve kültürel değerleri tanıtmayı amaçlıyor.

Öğrenciler, ilk olarak İstanbul ve Çanakkale gezisi programı kapsamında, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı, 1453 Panorama, Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Miniatürk minyatürünü gezilerinin ardından, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlular Dernek Başkanı Cafer Parlak, yönetim kurulu üyeleri ve ailelerinin de eşlik ettiği İstanbul boğazındaki tekne turlarında öğrenciler unutulmaz bir an yaşadı.

turkoglundan-istanbul-ve-canakkale-gezisi1.jpg

İstanbul'daki gezi sonrası ise, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İstanbul Türkoğlulular Derneği Başkanı Cafer Parlak, İstanbul'da yaşayan Türkoğlulularla birlikte öğretmen ve öğrenciler bir araya geldi.

İki günlük İstanbul gezisi sonrası öğrenciler, özel rehber eşliğinde üçüncü günü Çanakkale Şehitliği ve Şehitler abidesi Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tahtası, Seyit Onbaşı Anıtı, Alçıtepe Canlı ve Sesli Tarih Müzesi, 57. Alay Anıtı, Conk Bayırı ve 1915 Hastane Sergisini gezerek tarihi yerinde yaşama fırsatı buldular.

Tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; "Başarılı öğrencilerimize karne hediyesi olarak İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenledik.

turkoglundan-istanbul-ve-canakkale-gezisi2.jpg

Buradaki amacımız ise gelecek nesillerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtabilmek. Çok şükür kazasız belasız öğrencilerimiz iki günlük İstanbul gezisinin ardından Çanakkale Şehitlerimize ziyaretlerini özel rehberlerimiz eşiliğinde gezerek, tarihimizi yerinde yaşadılar.

Türkoğlu Belediyesi olarak yaklaşık altı yıldır tarihi ve kültürel amaçlı gezi turları düzenliyoruz. Bundan sonrada bu etkinliklerimiz devam edecek olup, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum " dedi.

İlk kez İstanbul ve Çanakkale’ye gittiklerini ve çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, Atalarımızın canları pahasına korudukları toprakları görme fırsatı sunduğu için, Türkoğlu ilçe Kaymakamlığım Gürbüz Saltaş'a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a, Türkoğlular Dernek Başkanı Cafer Parlak’a, Alpedo, Parlaklar Madeni Yağ ve Konan Tekstil'e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

turkoglundan-istanbul-ve-canakkale-gezisi3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.