Başkan Mahçiçek Van depremi yıldönümünde bir mesaj yayımladı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 23 Ekim 2011 yılında Van’da 7.2 şiddetinde meydana gelen depremin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2018 10:11
Başkan Mahçiçek Van depremi yıldönümünde bir mesaj yayımladı

Başkan Mahçiçek mesajında hayatını kaybeden vatandaşları rahmet ile anarak, duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı;

“2011 yılında meydana gelen depremde yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sonucu büyük üzüntü yaşadık. Bilindiği üzere ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarının birinin üzerinde bulunmaktadır. Bizlerde ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğinin bilinciyle, devlet ve millet olarak, felaketlere karşı her daim tedbirli ve hazırlıklı olmalıyız. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, ortak sorumluluk ve duyarlılık içinde davranmalıyız ve hazırlıklarımızı buna göre yapmalıyız. Onikişubat Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizde bu hassasiyet ile çalışıyoruz. İş güvenliği konusunda tedbirlerimizi alarak, depreme dayanıklı yapılar inşa ediyoruz. Deprem riski taşıyan kırsal bölgelerimizdeki inşaatlarımızı konumuna uygun bir şekilde inşa ederek, tedbirimizi alıyoruz. Depremle yaşamasını öğrenmek için bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak hareket etmeliyiz. Bu hususta bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı farkında olmaya davet ediyorum.

Van depreminin yıldönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, Cenab-ı Allah’tan tüm felaketlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylemesini diliyorum. Van depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.