Başkan Mahçiçek: EXPO Kahramanmaraş’ı geleceğe taşıyacak

Kahramanmaraş’ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Rekreasyon Alanını ve projesini Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarına tanıttı. 

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2021 22:46
Başkan Mahçiçek: EXPO Kahramanmaraş’ı geleceğe taşıyacak

EXPO alanında gazetecilerle buluşan Başkan Mahçiçek, Expo’nun kenti geleceğe taşıyacak proje olduğunu belirterek, “EXPO ile birlikte Kahramanmaraş yeşil alan konusunda Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak” dedi. 
Basın toplantısı EXPO 2023 projesi ile ilgili video slayt gösterimiyle başladı. Programda konuşan Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş değişmeye başladı. Bu değişimin her alanda devam etmesi lazım. Bunu ufuk olarak okuyacağız” diye konuştu. 

b19c4d7f-3855-48b3-9b60-0b5b9dffb36b.jpg

“TEK EKSİĞİMİZ EKSİK TANITIM” 

Başkan Mahçiçek, burada yaptığı açıklamasında; “Hem devlette çalıştığım dönemlerde hem de belediye başkanlığım döneminde elimden geldiği kadar hizmet etmeye gayret ettim. Kahramanmaraş’ı daha ileri bir noktaya daha üst bir düzeye daha marka bir şehir olmasını temin etmek için gayret ettim. Artık yol, kaldırım belediyeciliği bitti. Bundan sonra değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Kahramanmaraş’ın her şeyi var. Sanayisi, edebiyatı, kültürü var. Her şey var ama eksik olan tanıtım. Bizim memleketimiz tanınmıyor. Bizim memleketimizin Akdeniz bölgesinde olduğunu dahi bilinmiyor. Hem Türkiye’yi buraya taşıyacak hem de dünyada çok sayıdaki ülkeyi Kahramanmaraş’a getirecek bir proje lazımdı. İşte o proje bu proje. Kahramanmaraş’ı değiştirip, dönüştüreceksek böyle bir proje yapmamız lazım” dedi. 

85db0f57-b995-45c0-b0e4-6c1371c66e57.jpg

“TURİZM KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ” 

Başkan Mahçiçek, açıklamasının devamında ise, “EXPO 2023 Onikişubat ile Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Gaziantep’te Zeugma, Kahramanmaraş’ta Germenicia, Nevşehir’de de Kapadokya. Böyle bir koridor oluşturacağız. Öte yandan mesela Konya’da bir kelebek bahçesi var ve 1 yılda 400 bin kişi gelmiş. Öyleyse Kelebek Müzesi önemli dedik. Ama yanına ilave olarak ta 7 benekli uğur böceğini de koyduk. Bunun yanında bir müze yapacağız. Hatay’daki şehir müzesine bir yılda 267 bin kişi gelmiş. Müze yaparsak bize de o kadar gelecek. Bunlar hayal değil. Allah ömür verirse 2,5 yılımız var. 2,5 yılın içerisinde bunların hepsi olacak inşallah. EXPO’yu önümüzdeki yılsonunda bitireceğiz, 2023 Nisan’ında da projemizi açacağız. 2023 yılında alabilirsek TRT’nin çocuk şenliği etkinliğini Kahramanmaraş’ta düzenleyelim diyoruz. EXPO devletten 1 lira alınmadan yapılmış bir proje. 1 TL yok! Alt yapısını dâhil tümünü Onikişubat Belediyesi yaptı. Ve bu belediyenin devlete sigorta, vergi borcu yok Allah’a şükür. Piyasaya da borcu yok her şeyi güzel. Devlete borcu olmayan Türkiye’nin nadir belediyelerinden” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.