Başkan Hanifi Toptaş, görevi küçük Azra’ya devretti

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle başkanlık koltuğunu Yunus Emre Ortaokulu’ndan 6’ncı sınıf öğrencisi Azra Gök’e teslim etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2024 11:25
Başkan Hanifi Toptaş, görevi küçük Azra’ya devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Onikişubat’ta da coşkuyla kutlanıyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, etkinlikler kapsamında ilk olarak Yunus Emre Ortaokulu’ndan 6’ncı sınıf öğrencisi Azra Gök ile aynı okulda görev yapan öğretmen annesi Hacer Gök ve Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım’ı makamında kabul etti.

Basın mensuplarının da ilgi gösterdiği ziyarette Başkan Toptaş, minik öğrenci Azra Gök ile yakından ilgilenirken, öğretmenleriyle de sohbet etti. Başkan Toptaş, 23 Nisan dolayısıyla 6’ncı sınıf öğrencisi Azra Gök’e başkanlık koltuğunu teslim etti.

23 Nisan dolayısıyla Onikişubat Belediye Başkanlığı makamına oturan öğrenci Azra Gök günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

BAŞKAN TOPTAŞ’TAN OKULLARINA KÜTÜPHANE SÖZÜ ALDI

Başkan Toptaş, görevi devrettiği yeni Başkan Azra’ya ilk talimatlarını ve hedeflerini sordu. Okuluna kapsamlı bir kütüphane isteyen küçük Azra, “Biz çok başarılı bir okuluz ama ders çalışma ortamı olmayan çok fazla öğrenci var. Bunun için de bizim büyük bir kütüphaneye ihtiyacımız var. Bizim okulumuza kütüphane yapabilir misiniz? (Başkan Hanifi Toptaş, ‘Tabi ki yapabiliriz. Siz emredeceksiniz biz yapacağız Başkanım’ şeklinde yanıtladı) Gençlerimizi teknoloji, spor ve sanata yönlendirmek açısından da Müzik Sınıf, Resim Sınıfı ve Fen Laboratuvarı istiyorum. Kapalı Spor Salonu’muz olsa çok güzel olur. Okulumuzun bir binası eski olduğu için yıkıldı, yerine yeniden yapıldı. Buradaki eşyaları taşımamız için de belediyemizden yardım almamız gerekiyor. Bu konuda da yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. Başta annem ve öğretmenim olmak üzere Okul Müdürümüz Osman Gündoğan ve Müdür Yardımcımız Mustafa Yıldırım ile bütün öğretmenlerime selam ve sevgilerimi yolluyorum. Onlar bizi yetiştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Yunus Emre Ortaokulu ailesi olarak öğrencilerimizle birlikte en başarılı yere getireceğimizi düşünüyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN ÖZVERİLİ VE GAYRETLİ ÇALIŞMALARINA ASALINDA BİLFİİL ŞAHİT OLAN BİRİSİYİM”

Azra’nın konuşmasının ardından eşinin de öğretmen olduğunu kaydeden Başkan Toptaş, öğretmenlerin özverili ve gayretli çalışmalarına bilfiil şahitlik yaptığını belirterek, “Azra Hanım biliyorsunuz benim eşim de öğretmen. Öğretmenlerin özverili ve gayretli çalışmalarına asalında bilfiil şahit olan birisiyim. Dolayısıyla öğretmenlerimize bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten onlar çok özverili ve gayretli bir şekilde sizleri yetiştirmek için çalışıyorlar. Onlara müteşekkiriz, sana da çok teşekkür ediyorum. Biz senin başarılı olduğunu zaten öğrendik ama çok daha başarılı olarak inşallah hedeflediğin mesleklere ve hedefine ulaşacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN IŞIĞI VE MİMARLARI”

İstikbal mücadelesinde çocukların çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Toptaş, çocukların gözlerindeki pırıltı ve özgüvenin kendilerine de güven aşıladığını ve geleceğe olan umutlarını arttırdığını ifade ederek “Bugün tabi Türk milletinin en önemli bayramlarından bir tanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü. Tabii bir başka bakış açısıyla da Türk milletinin egemenliğinin aslında başlangıç günü diyebiliriz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Bugün de Azra öğrencimizi burada misafir ettik. Temsilen makamımızda kendisini ağırladık. Tabii çocuklarımız bizim için çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünü, 23 Nisan'ı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiş. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli, çok önemli. Onlar geleceğimizin ışığı, mimarları. Tabii burada da Azra kardeşimizin bizlerden bazı istekleri oldu. İnşallah onları da bir bir yerine getireceğiz. Ben bir kez daha bu vesileyle tüm hemşerilerimizin, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Toptaş, ziyaret sonunda Azra Gök’e günün anısına çeşitli hediyeler ve Onikişubat Belediyesi yayınlarından kitaplar hediye etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.