Başkan Güven’e bir ödülde TUTAP’tan

Turizm ve Tanıtma Platformu'nun (TUTAP) organize ettiği ve bu sene 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Dünya Mirası Türkiye ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2019 17:25
Başkan Güven’e bir ödülde TUTAP’tan

Siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı törende Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, TUTAP tarafından yürütülen Dünya Mirası Türkiye Projesi'ne sağladığı tanıtıma desteklerinden dolayı ödüle layık görüldü.

Ödülü Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Seyit Sertçelik’in elinden aldı.

Törende konuşan TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, TUTAP'ın bu yıl 10'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti. Türkiye'nin tanıtımında turizmin çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Yıldız, "Türkiye'yi tanıtmak için heyecan duymamız, duyarlı olmamız ve istekli olmamız yeterli. Herkesin Türkiye'nin tanıtımında üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. 10 yıllık süreç içerisinde çok güzel çalışmalar yaptık. Bunlardan bir tanesi Kahramanmaraş Afşin’de bulunan UNESCO Adayımız Eshab-ı Kehf Külliyesi.

baskan-guven’e-bir-odulde-tutap’tan1.jpg

Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven Bey ile birlikte 1 sene gibi kısa sürede çalışmaların tamamlanıp UNESCO başvurumuzu yapmamız ile birlikte o kısa sürede aday listesine alınarak bölge tanıtımı ve külliyenin turistik en önemli yerlerden bir bölgesi olma yönünde hızla ilerledi. Çalışmalarımızın meyveleri Eshab-ı Kehf ziyaretçi sayısını ciddi manada arttırarak Türkiye’nin gözde mekânlarından bir yeri haline dönüşmesine vesile oldu. Eshab-ı Kehf’in asıl listeye alınması için tüm çalışmaları tamamlayıp elimizden gelen her şeyi yapacağız. TUTAP'ın en önemli projesi Dünya Mirası Türkiye Projesi.

Türkiye'nin tanıtımında dünya miraslarımızın çok önemli olduğunu herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kültür Bakanımız 70 milyon turist hedefi koydular. Biz de bunu destekliyoruz. Hatta TUTAP olarak bu rakamın 100 milyon olmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.