Başkan Gürbüz: Elbistan bizim evimiz

Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ‘Elbistan bizim evimiz’ sloganı ile başladığı mahalle ziyaretlerini tamamladı. Başkan Gürbüz, ziyaretler kapsamında 2 bin 200 kilometre karelik alanı karış karış gezdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2020 15:16
Başkan Gürbüz: Elbistan bizim evimiz

Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediyesi’nin 2021 yılı hizmet planlamaları doğrultusunda 79 yerleşim birimini kapsayan kırsal mahalle gezilerini tamamlayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Vatandaşlarımıza nerde olursa olsun hizmet götürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

baskan-gurbuz,-2200-km-karelik-alani-karis-karis-gezdi.jpg

Mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gürbüz, istişareler sonrasında eksiklerin giderilmesi noktasındaki planlamayı da yaptıklarını ifade etti.

Belediyecilik anlayışının özü de odağı da insan olduğunu vurgulayan Gürbüz, “Çok geniş bir coğrafyaya hizmet zorunluluğumuz olsa da, bizim hizmet anlayışımızda mesafelerin önemi yok” dedi.

400f1617-6d43-4bc2-b16e-7cac73912ed0.jpg

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında, “Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız kırsal mahalle gezilerimizi tamamladık. 2200 kilometrelik bir alanı adeta karış karış gezerek gidilmeyene gitmeyi, halkımıza hizmet götürmeyi amaçladık. 2021 yılını, kırsala hizmet yılı olarak belirledik. Merkezdeki mahallelerimiz hangi hizmeti alıyorsa, kırsal mahallelerimiz de aynı yaşam standartlarına kavuşsun istiyoruz. Bunu yaparken de sorunu, talebi uzaktan uzağa değil bizzat içinde yaşayan halkımızın dilinden duymaya gayret gösteriyoruz. Bir hayali gerçekleştirmenin tek yolu çok çalışmaktan geçiyor. Şehrimizi daha güzel yarınlara ulaştırabilmek adına gece gündüz demeden mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak için daha önce gidilmeyene gidiyor, bizleri bağrına basan vatandaşlarımızın beklentilerine kulak veriyoruz. Çözümü beraber üretiyor, planlamamızı da anlatıyoruz. Her bir mahallemize dokunarak yeni Elbistan’ı hızlı bir şekilde oluşturmak için çalışıyoruz. Mahallelerimize değer katma anlayışı ile yaşam standartlarını yükseltmeye özen göstereceğiz” dedi.


FİZİKİ UZAKLIĞI GÖNÜL BAĞI İLE YAKIN EDECEĞİZ

Kırsal mahallelerin fiziki uzaklığını gönül bağı ile yakı etmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Gürbüz, “Kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızla gönül bağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek onlarla dertleşip, sorunlarını dinliyoruz. Gönül bağımızın ve sevgimizin daim olması, mesafelerin unutulması için vatandaşlarımızın hem evlerine hem de kalplerine misafir oluyoruz. Biz, Elbistan’ı 93 mahallesi ile bir bütün olarak görüyoruz. Daha yaşabilir ve refah seviyesi yüksek mahalleler oluşturma adına görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bu sinerjiyi, mahalle mahalle tüm kentimize yayma gayretindeyiz” diye konuştu.

03f265c5-eb57-4178-b952-2504d68dcf71.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.