Başkan Görgel'den müjde! Kahramanmaraş'ta tarihi dokuya yeniden hayat veriliyor

Kahramanmaraş Belediye Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmede depremde zarar gören tarihi alanların onarımına başlanacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2024 13:51
Başkan Görgel'den müjde! Kahramanmaraş'ta tarihi dokuya yeniden hayat veriliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile gerçekleştirdiği görüşmenin sonucunda, depremlerin etkisiyle hasar gören tarihi ve kültürel alanların onarım çalışmalarının başlatılacağını duyurdu.

Başkan Görgel, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme gerçekleştirdik. Bakanlığımız, depremde zarar gören Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin onarım çalışmalarına başlıyor. Tarihi Kapalı Çarşı'da zarar gören işyerlerinin onarımı ise belediyemizin projeyi tamamlamasının ardından başlayacak. Depremde yıkılan Saraçhane Camii yeniden inşa ediliyor. Tarihi Taşhan'da çalışmalara devam edilirken, Ulu Camii'de titizlikle sürdürülen çalışmalar hız kazanıyor. Bakanımıza ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum."

gmq5jbaxiaapnic.jpeg

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.