Başkan Erdoğan açıkladı! Sokağa çıkma yasağı 4 gün olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerinin konuşulduğu Kabine Toplantısı sonrası Ulusa Sesleniş konuşması yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2020 19:34
Başkan Erdoğan açıkladı! Sokağa çıkma yasağı 4 gün olacak

İYİLEŞEN HASTA SAYIMIZ KATLANARAK ARTIYOR

Bugüne kadar 3 milyonu aşkın vatandaşımıza destek verilmiştir. Kolonya ve maske dağıtımı yapılmıştır. Salgının başladığı günden beri ülkemizde kayda değer bir kamu düzeni sorunu yaşanmadı. Halen 239 mahalle, köy veya mahalle düzeyinde yerleşim yerleri karantina altında tutulmaktadır. Koronavirüs salgının önüne geçmek için aldığımız önlemlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. Test vaka oranı, iyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı olan hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı sayıda devam ediyor.

Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin yerli solunum cihazımızı üretmiş olacağız.

239 mahalle, köy veya belde düzeyinde yerleşim yeri karantina altında. Kritik ilaçların üretimine yerli firmalarımız da başladı.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bugün ilk etabının açılışını yaptık. Hastanenin kalan kısmı önümüzdeki ay hizmete açılacak. 45 günde yapımına başlanan hastaneleri hizmete alacağız.

Türkiye, en küçük bir sıkıntıya fırsat vermeden sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürmüştür. Türkiye, vaktinde aldığı tedbirler sayesinde, salgında mücadelede en rahat hizmet veren ülke haline gelmiştir.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.