Başkan Doğan; Andırın'daki Minareli Asma Köprü tamir edilecek

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, ilçenin simgesi haline gelen ve 4 ay önce şiddetli rüzgar nedeniyle hasar gördüğü için ziyarete kapatılan Minareli Asma Köprü'nün tamiratının yapıldıktan sonra tekrar ziyarete açılacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2022 18:08
Başkan Doğan; Andırın'daki Minareli Asma Köprü tamir edilecek

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Minareli Asma Köprü ile ilgili yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi 2022 Mart ayında Minareli Asma Köprüde aşırı rüzgar nedeni ile hasar meydana gelmesi sonucu köprü yaya geçişine kapatılmıştı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyelerinin çalışmaları sonucu hazırlanan hasar raporu 19.07.2022 tarihinde Belediyemize sunulmuştur. Sunulan rapora göre bu şekli ile köprünün kullanılamayacağı belirtilmiştir.

Ancak, Asma köprünün yeniden inşaası için plan ve proje çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalar tamamlandığında asma köprü tekrar yapılacaktır.

Asma köprünün ilk yapılma aşamasında plan ve proje gibi hiçbir teknik verinin bulunmaması, meydana gelen hasarın tesbiti ve köprünün yeniden inşaasını zorlaştırmaktadır. 2019 yılından itibaren asma köprünün turizm potansiyelinin artırılması için önemli yatırımlar yaptık. Toprak olan çıkış ve iniş yollarını kilit parke ile döşedik.Mescit ve Sosyal tesis binası inşaatlarını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Millet Bahçesini yaptık. Amacımız asma köprüyü turizm açısından daha cazip hale getirmekti. Ancak Mart ayında bu talihsiz kaza meydana geldi. Köprünün can ve mal güvenliği açısından daha güvenli olarak inşaası için plan ve proje çalışmaları devam ediyor. Teknik çalışmalar tamamlandığında yeniden inşaa ederek hizmete açmayı planlıyoruz.

Bu beklenmeyen kazayı fırsat bilerek şahsımıza ve Andırın Belediyesine karşı maksatlı olarak başlatılan karalama ve iftira kampanyası düzenleyen müfterilere karşı hukuki yollara başvuracağız. Bizim devletimize ve milletimize karşı veremeyeceğimiz hiç bir hesabımız yoktur, Andırın ilçemize canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.