Başarının sırrı hep birlikte düzenli çalışmak

Birey Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Yenibertiz Eğitim Özel sayımızda sorularımıza yanıt verdi. Yenibertiz, eğitimdeki başarının sırrını sistematik ve düzenli çalışmak olarak yorumladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2019 10:52
Başarının sırrı hep birlikte düzenli çalışmak

EĞİTİMDEKİ BAŞARININ SIRRI NEDİR, BAŞARI NASIL ELDE EDİLİR?

Klasik bir laf vardır; Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Zeki öğrenci değil, her gün düzenli bir şekilde çalışan öğrenci başarılı olur. Eğitimde başarıyı sağlayabilmek için düzenli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Eğer kurumsal yapıdaki başarıya bakacak olursak, kurumların sistematik olması düzenli olması ve önceden planlanmış olması lazım. Modern eğitim anlayışını öğrenciye uygulaması ile başarıya ulaşabilir.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI İLE KAMU KURUMLARI ARASINDAKİ FARKTAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

bu konuda kamunun eleştirilmesinde haklılık payı vardır. Sistemi işleten insanlar olan öğretmenlerin, sıkı çalıştırılmasıyla arada fark oluşuyor. Öğretmenler özel eğitim kurumlarında sıkı çalışıyorlar. Öğrencilere de faydalı olabilmek adına bu yapılmalıdır. En temel fark ilginin üst düzeyde olması ve sürecin takip edilmesidir. Bu konuda eleştirilere maruz kalabiliyoruz. Kamudaki öğretmenlerimiz çok fedakarlar ve çok iyiler. Sistemin biraz daha takip boyutunu geliştirmek gerekiyor. Bu da kamuda daha fazla başarı getirecektir.

ÖZEL EĞİTİM BOYUTUNDA KAHRAMANMARAŞ’IN KALİTESİ NE DURUMDA?

Kahramanmaraş eğitime her geçen gün daha fazla önem veriyor. Kahramanmaraş halkının eğitime önem vermesiyle birlikte özel eğitim kurumlarımızda artış oldu. Türkiye ortalamasına baktığımızda batı illerine göre özel eğitim kurumlarına giden öğrenci sayısı bizde daha az. Özel eğitim kurumlarına katılım oranları yüzde 10’larda iken bu durum Kahramanmaraş’ta yüzde 4’lerde. Devletimizin desteği arttıkça Kahramanmaraş’taki özel eğitim kuruluşları da artacaktır.

AİLELERİN ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDAN BEKLENTİLERİ NELER? ÖZEL EĞİTİM KURUMLARININ AİLELERDEN BEKLENTİLERİ NELER?

Ailelerimizden bizleri yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. Eğitim sürecini sadece bize bırakmamaları lazım. Anne-Baba okullarına ihtiyacımız var. Sınava girecek olan çocuğa nasıl davranılması gerekir? Anne babanın davranışları nasıl olmalıdır? Bunları ailelerin iyi bilmesi gerekir. Bütün yükün altına bizim girmemiz isteniyor ama bu tek başına başarıyı getirmez. Velilerimiz bize destek olmadığı taktirde bu başarı sağlanamaz. Koordineli bir şekilde çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Öğrenci, öğretmen, kurum ve aile birlikte adım atmalıdır. Biz her öğrencimize eğitim koçluğu yapıyoruz. Ailelerin de bu duruma destek olmasını bekliyoruz.  Velilerimiz periyodik olarak çocuğundan bilgi almak istiyor. Çocuklar kendisi değil, biz ilgileniyoruz ve velilerimiz bu noktada memnun oluyorlar.

YENİ SINAV SİSTEMLERİ HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Bu zamana kadar uygulanan en iyi sistemden vazgeçtik. YSG ve LYS’den vazgeçerek bir hata yaptığımıza inanıyorum. Puan hesaplamaları türü yönüyle en detaylı sınav sistemimizdi. Bundan vazgeçmek bizim adımıza iyi olmadı. Ancak yeni sınav sisteminin de revize edilerek daha iyi bir şekil almasını bekliyoruz. Sınava hazırlık yönüyle baktığımız zaman da şimdiki sınav sistemimiz daha avantajlı. Önceki sınav sisteminde öğrenci martta ilk sınava giriyordu ve oradaki ruh hali ile ikinci sınavın çalışmalarını bırakıyordu. Ama şimdi sınavların peş peşe olması öğrencinin moralinin hep yüksek olmasına neden oldu. Önceki sistemde çocuklar ümitsizliğe kapılıyorlardı.

BİREY EĞİTİM KURUMLARI HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Birey eğitim kurumları 9, 10 11 ve 12. Sınıflara üst düzey eğitim vermeye çalışan bir kurumdur. Eğitim koçluğu özen gösterdiğimiz özelliklerimizden bir tanesidir. Ana derslerin yanında akşam eğitimleri, birebir dersler gibi avantajlarımız bulunuyor. Düzenli deneme sınavları ve rehberlik servisi ile komplike bir yapıya sahip olmak bizim avantajımızdır. Rehberlik desteği konusuna çok fazla önem veriyoruz. Sürekli ilgi gösteren bir ekibimiz var ve bu durumdan hem velilerimiz hem de biz çok memnunuz. İşini aşkla yapan bir kadroya sahibiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.