Baltacı; “Güçlü şehir ekonomisi için sağlık turizmine yatırım yapılmalı”

Kahramanmaraş Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsçüleri Odası Başkanı Mustafa Baltacı Kahramanmaraş Kent Ekonomisinin gelişmesi adına önemli mesajlar aktardı. Baltacı, yaptığı açıklamalar sırasında sağlık turizmi noktasına değindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Baltacı; “Güçlü şehir ekonomisi için sağlık turizmine yatırım yapılmalı”

Kent ekonomisinin doğrudan güçlenebilmesi için ilk olarak turizme olan yatırımların artması gerektiğine değinen Baltacı, kamu yatırımları konusunda da açıklamalarda bulundu. Baltacı; “Kahramanmaraş’ımızda kent ekonomisinin güçlenebilmesi için ilk olarak turizme olan yatırımlarımızın artması gerekiyor. Yabancı insanların şehre gelmesini sağlamalıyız. Bunu yapma görevi de İl Turizm Müdürlüğümüze, Belediyelerimize, Valiliğimize sektörün temsilcilerine düşüyor. Şehrimizde termal otellerimiz var ama bunların artması bizim turizm alanımıza ekstra olarak katkı sağlayacaktır. Kayak merkezimize ekstra oteller yapılsa turizm anlamında önemli bir getiri sağlayacaktır. Turizme katkı ne kadar çoğalırsa şehir ekonomisi de o kadar güçlenir. Bütün bunlarla birlikte coğrafi değerlerimize önem verip bunların hem tarım hem de turizm anlamında doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Şehirde öne çıkan insanların hepsinin ortak noktası bu ancak arzu ettiğimiz konuma bir türlü gelmedik. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Şehir milliyetçiliğimizin olması lazım. Kendi şehrimizde yatırımların çoğalmasından gurur duyuyoruz ve bu yatırımlarımızın mutlaka artması gerekiyor. Herkes şehir için nasıl bir katkı sağlayabiliyorsa yerine getirmesi lazım. Bu konuya siyasetçilerimizden küçük ölçekli esnaflarımıza varana kadar dahil edebiliriz. Bu şehri harekete geçirmek adına herkesin inisiyatif alması lazım. Ticaret Sanayi Odamızın şehrin tanıtımı ile ilgili yapmış olduğu bir dizi çekimi vardı. Bu gibi organizasyonların artırılması ve tüm dünyaya dağıtılması gerekiyor. Kahramanmaraş ne kadar çok tanınırsa, hem ticaret anlamında hem de turizm anlamında güçlenir. Bunlar da direkt olarak şehir ekonomisine katkı olarak geri döner” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI ARTIRILMALI

Kahramanmaraş’a sağlık anlamında yatırımların artmasının sağlık turizmini geliştireceğini, sağlık turizminin de şehir ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağının altını çizen Baltacı; “Sağlık yatırımları artırılarak Kahramanmaraş’a sağlık turizmi getirilebilir. Örnek veriyorum; Başkonuş yaylalarına bir onkoloji hastanesi yapılabilir. Doğa ile iç içe olan bir onkoloji hastanesi tercih edilir. Çünkü onkoloji hastalarının temiz havaya ve doğaya ihtiyaçları vardır. Kazdağlarında bunun bir örneği var. Kahramanmaraş’ımızda bu neden olmasın? Orman havasını değerlendirerek birçok hastayı tedavi edebiliriz. Sağlık anlamında iyi bir şehir olduğumuz zaman üst düzey bir çok insan Kahramanmaraş’a gelecektir. Sağlık turizminden Kahramanmaraş’a gelen bir insan burada birçok alanda ekonomik katkı sağlayıp döner. Bu gibi küçük ama uzun vadede büyük uygulamaların değerlendirilmesi gerekiyor. Profesör bir hocamız, Almanya’da bir şehirde temiz bir içme suyu kaynağı olduğundan bahsediyor. Yıllık yaklaşık 30 milyon insanın burayı ziyaret ettiğini söylüyor. En önemlisi de; bizim Elbistan-Ekinözü içmelerimizin bu su ile aynı değerleri taşıdığını söylüyor. Bu aslında bizim bu alanda zayıf kaldığımızın kanıtıdır. Bizim içmelerimizi değeri kadar ziyaret eden yok. Sağlık turizmine katkı olarak içme sularımız değerlendirilebilir. Bu da şehir ekonomimize çok büyük anlamda katkı sağlayacaktır. Yol konusunda Karayollarımızın son birkaç yıla kadar Kahramanmaraş’ı sahiplenmediğini düşünüyordum. Ama bugün geldiğimiz nokta geçmişe göre çok daha iyi. Göksun-Kahramanmaraş arası yol bitmek üzere. Çok güzel tünellerimiz yapıldı. Bunların biraz daha gelişmesinin şehrimize girişi sağlayacağını, bunun da nakde dönümünün daha rahat olacağını düşünüyorum. Bu konuların hepsi tek çatı altında Şehir Ekonomimize çok büyük bir katkı sağlayacaktır” sözlerine yer verdi.

YEREL SİYASETÇİLER KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİRLİK İÇERİSİNDE OLMALI

Yerel siyasetçilerin parti gözetmeksizin Kahramanmaraş için birlik içerisinde olmaları gerektiğine değinen Baltacı açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş’tan çok kaliteli akademik insanlar yetişiyor. Marka insanlar çıkıyor şehrimizden. Seçim sürecinde bütün partiler bir yarış içerisinde olur. Seçimden sonra Ankara’ya gittiklerinde Kahramanmaraş için ne yapabiliriz? mantığı içerisinde bir masanın etrafına toplanmaları gerekiyor. Kahramanmaraş’ı her açıdan daha ileri seviyelere nasıl taşıyabileceğimizin derdi içerisinde olmamız gerekiyor. Bu konuda gerek sivil toplum kuruluşları gerekse de özel sektörün siyasetçilerimizi harekete geçirmeleri gerekiyor. Gerek muhalefet partileri gerekse iktidar partisi aynı masa etrafına oturup memleket derdini konuşmaları gerekiyor. Hiç kimse birbiri ile dargın olmasın. Seçilmiş kişiler şehrin insanlarına hizmet etmeli. Parti gözetmeksizin birlik içerisinde olmak gerekiyor. Kahramanmaraş için birlik olmak gerekiyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.