“Bakkalsız Mahalle, Annesiz Aile Gibidir”

“Koronovirüs tehdidine karşı market ve bakkallara akın eden vatandaş küçük esnafın kıymetini anladı” diyen Bakallar ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, “Bakkalsız bir mahalle annesiz bir aile gibidir” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 12:19
“Bakkalsız Mahalle, Annesiz Aile Gibidir”

“Koronavirüs tehdidine karşı market ve bakkallara akın eden vatandaş küçük esnafın kıymetini anladı” diyen Bakallar ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, “Bakkalsız bir mahalle annesiz bir aile gibidir” ifadelerini kullandı.

Rafları boşalttıran Covıd-19 endişesi, bakkal ve market yöneticilerini de vicdan muhasebesinden geçirdi. Süreçle birlikte AVM, market ve bakkallara akın eden vatandaş, aldıkları ihtiyaç fazlası ürünlerle gündemden düşmedi. Özellikle kuru gıda ve temizlik ürünlerinde satış patlaması yaşanırken, fırsatçılarda bir bir ortaya döküldü. Yaşanılan bu zorlu süreçte odalarına bağlı hiçbir bakkalda fırsatçılığa meydan verilmediğini söyleyen Bakallar ve Şekerciler Odası Başkanı Özsoy, “İnsanlarımız mahalle bakkallarının değerini anladı” dedi.

‘KÜÇÜK ESNAFIN KIYMETİNİ ANLADILAR’

Covıd-19 ile panik havasına giren vatandaşların ürünleri ihtiyaç fazlası aldığını bildiren Özsoy, bir çok vatandaşın yaşadığı olaylara değindi. Özsoy, Bakkallar ve Şekerciler Odası olarak kendilerine büyük sorumluluk yükleyen Covıd-19 sürecini şöyle değerlendirdi:

“Covıd-19 ile birlikte Türkiye’de devlet haricinde bir çok esnaf, sanatkar, işadamları, market sahipleri panik havasına girdi. İhtiyaç kadar değil paket paket, torba torba gıda ve temizlik ürünü alındı. Daha sonra insanlar üretimde sıkıntının yaşanmadığını gördü. Ulusal marketler durumu fırsatçılığa çevirdi. Ulusal marketlerin en büyük rakibi mahalle bakkallarıdır. Bakkallar olmasa ulusal marketler ürünlerin fiyatını 4-5 katına çıkarır. Süreçte insanlar küçük esnafın kıymetini anladı.

DÜNYANIN GÖZÜ GIDAYA ÇEVRİLDİ

Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek adına pandemi sürecinde odamızın çalışma ekibini arttırdık. Devletimizde bu süreçte hem vatandaşa hem de bizlere her türlü imkanı sundu. Pandemi sürecinde Kahramanmaraş Bakkallar Odası olarak üyelerimize ücretsiz maske ve eldiven dağıttık ve buda Türkiye’de ilk oldu. Kurduğumuz ekiple bakkallarda dezenfekte çalışması yaptık. Pandemi döneminde dünyanın gözü gıdaya çevrildi. Hayatta var olabilmek için gıda birincil ihtiyaçlarımızdandır.

YERLİ ÜRETİM ARTTI

Süreçte yerli üretiminin önemini gördük. Pandemi ile birlikte yerli tohumlar üretildi. Bu tohumlardan elde edilen ürünlerde oldukça kaliteli ve uygun fiyata vatandaşa ulaşıyor. Kahramanmaraş’ta da üretilen gıdalar şehir halkına fazlası ile yetecek oranda. Hatta kentte üretilen gıdalar çevre illere dahi ulaştırılıyor. Türkiye, sağlıktan, gıdaya kadar maddi manevi çok mesafe kat etti” dedi.

BAKKAL MAHALLENİN TEMİNATIDIR

Mahalle bakkallarının önemine değinen Başkan Özsoy,

“Bir mahallede bakkal gece yarısına kadar açıksa orada asla hırsızlık olayı olmaz. Bakkal bir mahallenin teminatıdır. Bakkal mahallenin kapalı kutusudur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.