Bakım konusunda kenarda kaldık

Edefix Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Geyik, odun ambarı bölgesi sanayi bölgesi olmasına rağmen birçok çevresel sorunla mücadele ettiği ve üretim için girişimde bulunanlara teşvikin artırılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2019 10:38
Bakım konusunda kenarda kaldık

Ekonomi alanında yaşanan buhranın üretim maliyetlerini büyük külfetler haline getirdiğini ifade eden Abdullah Geyik; “Son dönemlerde sektör olarak yaşadığımız en büyük problem çek dolayısıyla meydana geldi. Ekonomik buhran dolayısıyla ödeme almakta güçlük çekerken, kopya çekler meydana çıktı. Piyasada ki sahte çek olması sebebiyle güven sorunu yaşıyoruz. Artık sözün bitip evrakların konuştuğu bir dönemdeyiz maalesef bunu da kimse beceremiyor. İtimat edilecek esnaf çok azaldı. 2018 ağustos döneminde yaşan kriz bizde çok ciddi etkiler bıraktı. Ödemelerimizi yapamadık, alacaklarımızı alamadık. Piyasa olarak bir bunalım içerisindeyiz. Üretimde kullandığımız ürünlerin maliyetleri yüzde 75’lere ulaştı. Bahsettiğimiz bu artış üretim yapan işletmeler için büyük külfetler, altından kalkılması güç yükler haline geldi” dedi.

Odun Ambarı bölgesinin üretim bölgesi ve Kahramanmaraş ekonomisine katkı sağlayan bir bölge olmasına rağmen bakımsız kaldığını vurgulayan Geyik; “Odun ambarı ve hal bölgesi olarak bir sanayi bölgesiyiz. Sanayi bölgesi olmamıza rağmen üretim konusunda çok zayıfız. Üreten az, üretenin kıymeti bilinmiyor. Üretim için girişimde bulunanlara destekte bulunulmuyor. Dolayısıyla üretim olmamasından ekonomik döngü zorlaşıyor. Altyapı hizmetleri konusunda bizim bölgemiz kenarda kalmış durumda. Bugün dijital çağda olmamıza rağmen halen düzgün bir internetimiz yok. Yollarımız sorunlu ve genişliği konusunda mustaribiz. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz; malzeme indirmek için iş yerlerimizin önüne tır park edemiyoruz. Park edilme olduğu takdirde yolda kapanmalar meydana geliyor. İşyerlerinin birbirlerine yakın olması herhangi bir risk durumunda peş peşe birbirini etkileyecek halde”  ifadelerini kullandı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.