Bakan Soylu özellikle belirtti, 'En çok İstanbul’a dikkat ediyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs vaka sayısı 8 bin 852'e ölüm sayısı ise 117'ye yükselen İstanbul'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2020 22:18
Bakan Soylu özellikle belirtti, 'En çok İstanbul’a dikkat ediyoruz'

İstanbul'daki durumla ilgili değerlendirme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul için yeni tedbirler alınabileceğini söyledi.

"EN ÇOK İSTANBUL'A DİKKAT EDİYORUZ"

CNNTürk'te yayımlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Soylu, "Bizim vatandaşa mesajımız çok net. Şehirlerden şehirlere gitmeyin. Daha fazla zorlaştıracağız" dedi. İstanbul'un Türkiye'nin dünyaya açık penceresi olduğunu, bu nedenle en çok dikkat ettikleri ilin de İstanbul olduğunu belirtti.

"ALTERNATİF TEDBİRLERİMİZ HAZIR"

"İstanbul Avrupa ile çok iç içe. Yani Avrupa'nın 9 ülkesine ve ardından diğer ülkelerine günler önce uçak seferlerini yasaklamamızın temel sebebi İstanbul'un yavaş yavaş yükseliyor olmasıydı. İstanbul'u esas etkileyen Avrupa. Tedbirleri aldık. Şunu söylemem gerekir ki alternatif her türlü tedbirlerimiz hazır. İşin başından itibaren senaryoların tamamına ait alınacak tedbirleri ortaya koyuyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.