Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesinde 200 Binden Fazla Konutun İhalesine Başladık!

Bakan Özhaseki: 6 Şubat depreminde 18 il etkilendi, 14 milyon insan zarar gördü. Deprem bölgesinde 200 binden fazla konutun ihalesine başladık, sağlam ve güvenilir yapılar için kentsel dönüşüm devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 18:59
Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesinde 200 Binden Fazla Konutun İhalesine Başladık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Bağcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Töreni'nde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özhaseki, kampanyanın şartlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirterek, bir milyondan fazla vatandaşın başvurduğunu ve toplam 90 bin binayı dönüştüreceklerini söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR

Bakan Özhaseki, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin 18 ili etkilediğini ve 14 milyondan fazla insanının zarar gördüğünü, 680 bin evin, 170 bin civarında da iş yerinin ya yıkıldığını ya da yıkılmayı beklediğini aktardı.

Deprem bölgesinde 200 binden fazla konutun ihalesine başladıklarını, bir taraftan köy evlerinde çelik model geliştirdiklerini anlatan Özhaseki, bu çalışmaları en kısa sürede bitireceklerini ve kısa süre içerisinde yaraları saracaklarını söyledi.

cevre-sehircilik-ve-iklim-degisikligi-bakani-ozhaseki-bagcilar-belediyesi-kentsel-donusum-toreninde-konustu.jpeg

Binaları kentsel dönüşümle depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenilir hale getirmek zorunda olduklarının altını çizen Özhaseki, son 20 yılda TOKİ'nin yaptığı yaklaşık 1 milyon 300 bin konutta bir tane bile yıkılan bina olmadığını vurguladı.

Özhaseki, kentsel dönüşümün üç ayağı olduğuna dikkati çekerek, Bakanlığın şemsiye kuruluş, ikinci ayağının belediyeler, üçüncü ayağının da vatandaş olduğunu kaydetti.

Özhaseki, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayarak, deprem bölgelerinde yapılan çalışmalardan bahsetti. Özellikle İstanbul'da hızla devam eden kentsel dönüşüm projelerine değinen Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında İstanbul'da binlerce konutun dönüşeceğini ve kampanyaya bir milyondan fazla başvuru olduğunu açıkladı.

Bakan Özhaseki, ayrıca kentsel dönüşümün üç ayağı olduğunu belirterek, vatandaşların da bu süreçte önemli bir rol oynadığını söyledi. Ancak bazı belediye başkanlarının bu konuda yeterince çaba göstermediğine dikkat çekti. İstanbul'da özel bir kentsel dönüşüm birimi kuracaklarını ve bu birim aracılığıyla İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecini daha etkin bir şekilde yönetmeyi planladıklarını ifade etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise yıkım çalışmalarının başladığı bölgelerde yeni, güvenli ve modern konutlar inşa edeceklerini ve kapsamlı bir dönüşüm hamlesi başlattıklarını belirtti. Dönüşüm sürecinin hak sahiplerine yeni yuvalarını teslim ettiklerinde tamamlanacağını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.