Azerbaycan’ın Kahramanmaraş’a Yapacağı Konut Binalarının İmzaları Atıldı!

Türkiye ile Azerbaycan arasında Kars-Nahçıvan Demiryolu, inşaat projeleri ve enerji işbirliği konularında 3 önemli anlaşma imzalandı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2023 09:50
Azerbaycan’ın Kahramanmaraş’a Yapacağı Konut Binalarının İmzaları Atıldı!

Türkiye ve Azerbaycan, demiryolu, inşaat ve enerji alanlarında işbirliği için 3 önemli anlaşma imzaladı. Güçlü bir dostluk, güçlü projelerle taçlandı.

İşte detaylar:

Türkiye ve Azerbaycan arasında 3 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ev sahipliğinde gerçekleşen bu anlaşmalar şu şekildedir:

Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi'ne İlişkin Niyet Protokolü: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, bu projeye ilişkin niyet protokolünü imzaladılar. İmzaların atılmasının ardından Erdoğan ve Aliyev, protokolleri birbirlerine takdim edip el sıkıştılar.

Kahramanmaraş İlinde Konut Binaları, İlkokul, Anaokulu, Kültür Merkezi İnşaatına İlişkin İşbirliği Anlaşması: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev, bu anlaşmayı imzaladılar. Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kahramanmaraş ilinde konut binaları, ilkokul, anaokulu ve kültür merkezi inşaatıyla ilgili işbirliğini öngörüyor.

Elektrik Enerjisi İşbirliği Anlaşması: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, mevcut elektrik enerjisi işbirliğini içeren bu anlaşmayı imzaladılar. Bu anlaşma, enerji sektöründeki işbirliğinin devamını sağlayacak.

Bu anlaşmalar, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve ilişkileri daha da derinleştirmek amacıyla atılan önemli adımları temsil ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.