Aycan’dan Basın Bayramı ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2021 10:21
Aycan’dan Basın Bayramı ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Güçlü bir kent basını oluşturmak, gazetecileri cemiyet çatısı altında buluşturmak ve Kahramanmaraş basınının geleceğini daha iyi temeller üzerine kurmak amacıyla çalışmalarını yürüten KMBGC’ye 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Aycan’ı KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, Başkan Yardımcısı Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aktemur ve Genel Sekreter Mahmut Beyaz’dan oluşan KMBGC heyeti karşıladı. Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette Aycan, Basın Bayramını kutlayarak, gazetecilerin ve basın kuruluşlarının öneminden bahsetti. Başkan Deveboynu ise Aycan’a yapmış olduğu nazik ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

“BASIN HER ZAMAN VAR OLMALIDIR”

Aycan, burada yaptığı konuşmada gazeteciliğin önemine vurgu yaparak, “Gazeteciler bu ülkenin en önemli haber alma özgürlüğünü sağlayan kişilerdir” dedi. Aycan, “Basın bayramı münasebetiyle cemiyeti ziyaret ettik. Bu zamana kadar yaptıklarına ve bundan sonra yapacaklarına teşekkür ediyoruz. Tabii gazetecileri ve basın kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz. Gazeteciler bu ülkenin en önemli haber alma özgürlüğünü sağlayan kişilerdir. Tabii Anayasamızda haber alma özgürlüğü var, bunun güvencesi gazeteciler ve basın kuruluşlarıdır. Her zaman var olması lazım. Ama bugünlerde biliyorsunuz önemli bir konu var. Amerikan vakıfları tarafından fonlanan basın kuruluşlar var. Tabii böyle bir durumda basın kuruluşlarını ayırmak lazım. Dışardan fonlanan ya da dışarıdaki vakıflara aracılık eden, onun tetikçiliğini yapan basını kastetmiyorum. Milli basını, milli basın kuruluşlarını ve milli gazetecileri destekliyorum. Bunları desteklememiz lazım. Milli olan, milletinden yana olan ve milletinin çıkarları doğrultusunda ya da vatandaşın Türk Milletinin geleceği açısından kaygıları olan ve devletine sadık olan basını kast ediyorum. Bu gazetecilere tabii ki her zaman gönlümüzde yer var. Ve bunların sorunlarının da çözülerek, daha iyi çalışmaları ve basınımızın daha güçlü olması ve daha etkin olmasını elbette istiyoruz. Her milli basın kuruluşlarına ve milli gazetecilere gönülden desteklerimizi ve şükranlarımı iletiyorum. Bayramları kutlu olsun.”

“VEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu da şunları söyledi: “Tüm basında çalışan arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. MHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sefer Aycan, bugüne özel cemiyetimize ziyarette bulundu. Kendisine yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.”

“BUGÜN ÜLKEMİZDE BASIN ZOR GÜNLER GEÇİYOR”

KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu, ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün ülkemizde basın zor günler geçiyor. Özellikle bu son genelgeyle birlikte tasarruf tedbirleri yansıtıldı. Zaten geliri az olan medya bu tasarruf kararnamesine takılmaları bana göre çok doğru olmadı. Bir taraftan hizmet bekliyorsun, bir taraftan da elini kolunu bağlıyorsun. Devletin bu tasarruf tedbirlerini tekrar gözden geçirmesini bir gazete çıkaran olarak rica ediyoruz. Tabii gazetecilik kolay değil. Gazetecilik zor günler geçiriyor gerçekten. Yine de bu zor şartlar altında bu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.