ARMADAŞ 2019 yılında 200 bin metre yatırım planlıyor

Kahramanmaraş’ta abone sayısı, doğalgaz indirimleri, ilçelerdeki yatırımlar ve müşteri memnuniyetine ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan ARMADAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, 2019 yılı hedeflerinde 200 bin metre yatırım planladıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2019 11:18
ARMADAŞ 2019 yılında 200 bin metre yatırım planlıyor

Yılmaz, ARMADAŞ’ın 12 yılda 170 bin konuta doğalgaz ulaştırdığını, bunlardan 134 bin abone dönüşü olduğunu belirtti.

ARMADAŞ KAHRAMANMARAŞ’TA HİZMETİ KAÇ TÜKETİCİYE ULAŞTIRDI? NASIL BİR 2018 YILI GEÇİRDİ?

2018 yılında başta Merkez ilçelerimiz olmak üzere Afşin, Elbistan, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimize yaklaşık 200 bin metre doğalgaz altyapısı yapıldı. Bu yatırımlarla yaklaşık 30 bin konutu doğalgaz kullanımına hazır hale getirdik. Bununla birlikte geçmişten gelenler ile birlikte bu yıl rekor bir başvuru oldu. Önceki yıllarla kıyasladığımızda 24 bin yeni abonelik ile 12 yıllık ARMADAŞ tarihinde bir rekora ulaştık. Bu rekorda yaptığımız yatırımların etkisini açıkça görmekteyiz. Aynı zamanda alternatif yakıtların fiyatının yükselmesinin de payı vardır. Dövizin yükselmesiyle birlikte diğer yakıtların fiyatı doğalgaza nazaran daha fazla yükseldiğinden dolayı vatandaş doğalgaza yönelmiştir.

ABONE SAYISI VE DOĞALGAZ İNDİRİMLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Toplam abone sayımız ise, 2018 yılı sonunda 134 bin olmuştur. Doğalgazın fiyatı; 2018 Aralık ayında: 1,43 TL/metreküp iken, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaza yüzde 10 indirim müjdesi ile beraber metreküp fiyatı 1,31 TL/metreküpe düşmüştür. Doğalgaz faturalarının tahsilatı konusunda Kahramanmaraş halkı duyarlılığını net bir şekilde sergilemiş, 2018 yılı Tahsilat oranımız yüzde 99,6 olmuştur. 2018 yılı Ocak ayında konut başına doğalgaz tüketimi 250 metreküp iken 2019 yılında ise bu rakam 270 metreküp olmuştur. Bu yüzde 8’lik artışın sebebi de bu yıl havaların geçen yıla göre daha soğuk geçmesidir.

ARMADAŞ’IN İLÇELERDEKİ YATIRIMLARI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? BU KONUDA 2019 YILI PLANLAMANIZ NE DOĞRULTUDA?

2018 yılında Afşin ve Elbistan ilçelerimizde toplam 160 km yatırım yapılmış ve yaklaşık 20 bin konuta doğalgaz altyapısı götürülmüştür. Bu iki ilçemizde şu anda 5 bin 500 konut doğalgaz kullanmaktadır. Pazarcık ilçemize ise toplam 115 km yatırım yapılmış ve yaklaşık 12.000 konuta doğalgaz altyapısı götürülmüştür. Ancak Pazarcık ilçemizde şu anda 4 bin 500 konut abone alarak doğalgaz kullanmaktadır. 2019 yılında ise yatırımlarımızı artırarak yaklaşık olarak 180-200 bin metre yatırım planlamaktayız. Bu yatırımlarla birlikte 25 bin konutu daha doğalgazla buluşturmuş olacağız.

ARMADAŞ YETKİLİ FİRMALARI VE FİRMALARIN YETELİLİĞİ KONUSUNDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Abonelerimize özellikle dikkat etmeleri gereken bir hususu belirtmek istiyorum. Evlerinde ve işyerlerinde yaptıracakları tesisatlarını ARMADAŞ’tan yetki almış olan firmalara yaptırmaları gerekiyor. Sorun yaşamamak ve ileride haklarını arayacakları bir muhatap bulabilmek için bu hususa dikkat etmeleri kendi faydalarına olacaktır. Ayrıca diğer önemli bir hususu belirtmek istiyorum. Enerji tasarrufu için, kombi ve kazanların yıllık bakımlarını kesinlikle yaptırsınlar. Evlerinde oda termostatı veya peteklere termostat taktırmaları halinde en az yüzde 15-20 oranında tasarruf sağlayacaktır.

ARMADAŞ’IN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE BAKIŞ AÇISI VE YAKLAŞIMI NEDİR?

ARMADAŞ olarak müşteri memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz. Müşterilerimizin yazılı, sözlü şikâyetlerini müşteri hizmetlerindeki personellerimiz günlük periyodik olarak raporlar halinde sunuyor. Şirketle ilgili şikâyet, talep ya da işlerini takip etmekle ilgili yaşadıkları sorunları kendimizi güncelleyerek çözüme yönelik çalışmalar yapıyoruz. Herhangi bir birey merkez binamıza gelerek yaşadıkları sorunları beyan ettikleri takdirde müşteri temsilcilerimizle bütün işlemlerini çözüme kavuşturabilirler. Genel olarak yıl ortalamasına baktığımızda şirketimizde çok şiyaket aldığımız söylenemez. Bu da Kahramanmaraşlıların şirketimize olan memnuniyetlerinin göstergesidir.

ARIZA YAŞANIYOR MU? YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ ÇÖZÜM ODAKLI İŞLEM YÜRÜTÜLÜYOR MU?

Bizim şebekemizde herhangi bir problem yaşanmamakta. Fakat kaçak ya da izinsiz olarak yapılan kazılarda ve alt yapı kuruluşlarının yapmış olduğu kazılarda dönem dönem arızalar meydana gelebiliyor. Ekiplerimiz 24 saat aktif olarak çalıştığından dolayı herhangi bir arıza durumunda ekiplerimiz anında müdahale ederek sorunları çözüme kavuşturuyor. Arıza konularındaki amacımız müşterilerimizin en kısa sürede tekrar doğalgaz kullanımını sağlamaktır. En çok aldığımız şikâyet, doğalgaz faturaların ödenmediği takdirde gazlarının kapanmaması yönünde. Fakat EPDK’nın tüzüğünde doğalgaz dağıtım firmalarının faturaların ödenmemesinin akabinde gaz kapa hakkı tanımıştır. Ancak biz vatandaşların mağdur olmaması için 14 gün sonra değil 30 gün sonra gaz kapama işlemini yapmaktayız. Burada 16 gün de firma tarafından olanak sağlanıyor. Soğuk kış günlerin vatandaşın faturayı gözden kaçırmasını fırsat haline dönüştürüp kapamıyoruz. Vatandaşla iletişime geçerek gazının kapatılacağına dair bilgilendirme yapıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.