Antepfıstığı Dal Güvesinde Biyoteknik Mücadele Tarla Günü etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pazarcık Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Antepfıstığı Dal Güvesi (Kermania pistaciella) Zararlısı İle Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2022 10:18
Antepfıstığı Dal Güvesinde Biyoteknik Mücadele Tarla Günü etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pazarcık Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Antepfıstığı Dal Güvesi (Kermania pistaciella) Zararlısı İle Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Pazarcık İlçesine bağlı Akçalar Mahallesinde Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Programda 2021 yılında Pazarcık İlçesine bağlı Akçalar, Tilkiler ve Kizirli Mahallelerinin kesişme noktasında yer alan Döşeme mevkiinde toplam 2000 dekarlık alanda Antepfıstığı Dal Güvesi zararlısı ergin popülasyonu mücadelesinde kullanılan ve finansmanı Tarım ve Orman Bakanlığı ve Pazarcık Ziraat Odası Başkanlığınca sağlanan 300 adet feromon tuzağı dağıtımından elde edilen sonuçlar değerlendirildi.

Programa Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Pazarcık Belediye Başkanı Vekili Mustafa Yenigül, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Salih İnan, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Karasakal, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personelleri, Ziraat Odası Başkanlığı teknik personelleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Pazarcık İlçe Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Zeki Camunak tarafından projede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildikten sonra sırasıyla Akçalar Mahalle Muhtarı Rıza Sert, Ufacıklı Mahallesi Muhtarı Nazmi Karaaslan, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Karasakal, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak’ın konuşmaları ile devam ederek, uygulama alanlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.