Ankara'da 1 haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül'ün cansız bedeni bulundu!

Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cesedi Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2018 10:46
Ankara'da 1 haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül'ün cansız bedeni bulundu!

Son dakika...Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cesedi Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. 

"Cinayeti, tutuklu kişinin işlediği yönünde güçlü deliller var"

Ankara Valisi Ercan Topaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz onun (Eylül Yağlıkara) canlı şekilde bulunup, onun haberinin verilmesini çok arzu ederdik. Ama maalesef şu anki yapılan tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir. Olayın ayrıntıları, nasıl oldu? Başka yardım eden var mı, yok mu? Onlar henüz tespit edilmiş değil. Tutuklu bir kişi var. Ve şu ana kadar kanıtlar cinayeti onun işlediğini gösteriyor. Tabi ki detaylı bir soruşturma devam edecek." dedi. 1-106.jpg

"Cinayetin neden işlendiğine dair bir bilgiye henüz sahip değiliz"

Topaca, cinayetin neden işlenmiş olabileceği yönündeki soruya da "Şu aşamada net bir cevap veremiyoruz, henüz o bilgiye sahip değiliz. Teknik ve hukuki deliller, bizi kime götürüyorsa teknik anlamda kim bu olaya, bu kişiye, bu müessif olayı yaparken yardım etmişse destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır." diye karşılık verdi. 

2-095.jpg

Ne olmuştu?

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eylül, misafirlik için gittikleri Ankara’nın Polatlı İlçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile oyun oynamak için evlerinden çıkmıştı.

En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül’den bir daha haber alınamamıştı. Kayıp ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekibi tarafından havadan ve karadan yapılan arama çalışmasında küçük kızın izine rastlanmamıştı. 

3-125.jpg

Kanlı eldiven bulunmuştu

Arama çalışmaları devam ederken, Yağlıkara Ailesi’nin köydeki komşuları Uğur K. ve annesi H.K. gözaltına alınmıştı. Çelişkili bilgiler verdiği belirlenen Uğur K.’nın evinde yapılan aramada kanlı bir eldiven bulunurken, otomobilinin arka koltuklarının kısa süre önce yıkandığı belirlenmişti. 

Koltukta ve eldivende yapılan kriminal incelemede, alınan DNA örneğinin Eylül’ün babasından alınan örnekle örtüşmesi üzerine Uğur K. tutuklanmıştı. Uğur K.’nın evinin bahçesinde kazı çalışması yapıldığı bilgisi de basına yansımıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.