Altın Bilgi Okulları fıtrat temelli eğitim verecek

Altın Bilgi Okulları Kurucusu Çağrı Kandemir ile eğitime getirdikleri yenilikleri konuştuk. Kişiselleştirilmiş eğitim programı ile Osmanlı Medreselerinde ki anlayışı devam ettireceklerini söyleyen Kandemir, “Fıtrat temelli bir eğitim düşünüyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2018 14:18
Altın Bilgi Okulları fıtrat temelli eğitim verecek

HABER: EMRE BOZ

Ayrıca okula karacakları uzay gözlem evi ile gençlerin bilime olan ilgilerinin arttırılması hedefleniyor.

Neden böyle bir girişime ihtiyaç duydunuz?

Eğitimde ahlakın olması gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin insanları bir tanker gibi içine bilgi yüklenmesi değil, ahlaklı ve sağlıklı nesillerle gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Elbette ki eğitimin bu şekilde yapılması gerektiğini savunan eğitimcilerimiz vardır ancak biz farklı bir açıdan baktığımıza inanıyoruz. Ahlaklı milli manevi değerlilerine bağlı bir nesil yetiştirmeyi istiyoruz. Bu yüzden Altın Bilgi okullarını Kahramanmaraş’ımızın yerel değerleriyle çağın gerekliliklerinden kopmayarak mündemiç bir felsefe ile yaşatmayı düşünüyoruz.

altin-bilgi-okullari-fitrat-temelli-egitim-verecek1.jpg

Kaç sınıf olacak?

600 öğrencilik kontenjanımız var. Sınıflarımız 18-20 kişilik sınıflarımız olacak. Ana sınıfından itibaren her bir sınıf için ikişer kişilik kontenjanları var. Tabi ihtiyaca nispetle değişiklikler olabilir. Ayrıca kız ortaokulumuzu faaliyete geçireceğiz.

KEP MODELİ İLE OSMANLI MEDRESELERİNDE Kİ SİSTEMİ UYGULUYORUZ

Eğitimde emsallerinizden farkınız nedir?

Kişiselleştirilmiş eğitim programımız var. Bölgemiz için sıra dışı bir modeldir. Biz bu KEP modelimizde yalnızca bu alanda uzmanlaşmış derslere girmeyen bir kadro oluşturuyoruz. Bu kadro öğrencilerin eksiklerini, farklılıklarını profesyonel testlerle tespit edecek. Bu kadro sınıf öğretmenleri, rehberlik hocaları gibi kendi branşında alanına hakim bir kadrodan oluşacak. Derse girmeyecek sadece öğrencileri takip edecekler.  Bu öğrencileri ilgileri olduğu alanlara yönlendireceğiz.

Bu model Osmanlı Medreselerinin kapısında yazan ‘hiçbir balık uçmaya hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz’ düsturuyla hareket ediyoruz. Ki zaten bu söz Osmanlının eğitim felsefesidir. Çocuklarımızı da bu felsefeyle beraber ilgisi olmayan alanlara zorlamayacağız. Fıtrat temelli bir eğitim düşünüyoruz.

altin-bilgi-okullari-fitrat-temelli-egitim-verecek2.jpg

OKULDA UZAY GÖZLEM EVİ OLACAK

Okulun fiziki şartları tamamlandı mı?

Okulumuz yüzde 90 oranında hazır. Biz velilerimize çocuklarımızın eğitim göreceği sınıfları, oyun alanlarını gösteriyoruz.

Okulumuzda yalnızca Kahramanmaraş’ta değil bölgede de ilk olan bir planetaryum var. Uzay gözlem evi olarak da tarif edebileceğimiz bu sistem son teknolojiyle üretilmiş olup Amerika’dan getirtiyoruz. Okulumuzun çatı katına yapacağımız bir kabinde ki içine girebileceğiniz bir küre olarak düşünün. 360 derece ve çocuklarının her yanına görüntü yansıtabilecek bir sistem. Bir kumanda vesilesiyle tüm yıldız kümelerini, gezegenleri ve uzayı istediği yakınlıkta görebilecek ve inceleyebilecekler. Gece gündüz olaylarını gerçek güneş, gerçek ay, gerçek hareket şekilleriyle çocuklara anlatabiliyoruz. Bundan 20 yıl sonra gökyüzü nasıl olacak bunu çocuklara gösterebiliyoruz. Fatih’in İstanbul’u fethederken hava şartlarının nasıl olduğunu çocuklara gösterebileceğiz.

altin-bilgi-okullari-fitrat-temelli-egitim-verecek3.jpg

Eğitim sisteminiz arasında başka neler var?

İlkokul ve ortaokullarımız için günde 3 saat Kuran derslerimiz olacak. Ana sınıflarımıza ait kuran hocalarımız var ve bu hocalarımız öğrencilerimize bire bir ayrıntılı bir şekilde kuran dersleri verecek.

Yüzme havuzlarımız var. Biz öğrencilerimizin hiçbir sosyal etkinlikten mahrum kalmaması için çalışıyoruz.

Öğrencileri spora yönlendirme adına farklı dallarda eğitimler verilecek mi?

Kapalı spor salonumuz var. Biz öğrencilerimizin kendi özelliklerine ve yeteneklerine yönlendirme yapmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz yalnızca popüler alanlara değil kendi yapı ve kabiliyetlerine göre spor dallarına yönelmesini istiyoruz.

Öğrencilerimiz kendi doğasıyla iç içe ve kendi doğasıyla çelişmeyen bir eğitim modelini her alanda hedefliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.