Alcı “Devlete uzanan elleri kırdık”

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Halit Alçı 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ikinci yıldönümünde gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Alcı, “Türk milleti devletine kalkan eli her zaman kıracak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2018 16:02
Alcı “Devlete uzanan elleri kırdık”

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Halit Alcı, derdi olana demokratik yöntemleri gösterdi. Alcı şöyle konuştu:

“15 Temmuz 2016 darbe girişimi Türkiye için 12 Eylül, 12 Mart Muhtırası, 27 Mart’ın en ağırlarından bir tanesiydi silahlı bir kalkışma oldu. Türk milleti devletimizin yanında olarak hain darbe girişimini engelledi. Türk milleti devletine kalkan eli her zaman kıracak. Eğer sorunlarımız var ise Türkiye de bunların demokratik yollara dile getirilebileceğinin herkesin bilmesi gerekmektedir.”

1915 VE 1918’ DE Kİ RUH AYNEN DEVAM EDİYOR

O geceyi anlatan Alcı 1915 ve 1918’i işaret ederek türk milletinin fedakarlığına övgüler yağdırdı. Alcı şöyle konuştu:

“Tabi bir sürü insanımız bu kalkışmada canından oldu sakat kalanlar oldu. Türkiye 1915, 1918 deki savaşlarda olduğu gibi kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün milletimiz yine devletimize sahip çıktı. Devletimizin de tedbirleri almamız ve liyakati ön plana çıkarmamız lazım. Burada birilerinin tavassutuyla kadrolaşmasına müsaade edilmemesi ve devletini, milletini seven işin ehli insanların görev yapmasının gerektiğini düşünüyorum.”

Darbe gecesi ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunun korunması noktasında önemli tespitlerde bulunan Alcı, 15 Temmuz’un etkilerine dikkat çekti. Alcı şöyle konuştu:

“15 Temmuz da toplum olarak teknoloji ve sosyal medyanın gücünü bir daha gördük. Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantıyla halka çağrı yapması ve insanların seçilmiş hükümetine sahip çıkması Türkiye’nin demokrasiye olan inancını bir daha teyit ettiğini gördük. Biz toplum olarak zor durumda kaldığımız da kenetlenmesini çok iyi biliriz. Herhangi bir dışarından müdahale ya da içerinde yapılması planlanacak kalkışmalara karşı vatandaşlarımız tekrardan 15 Temmuz ruhunu yakalayacaktır. Tarihte de örnekleri vardır. Bizim vatan sevdamı bu durumda zaman mekân olarak her ne kadar birbirimiz ayırıp kutuplaştırsak ta söz konusu vatan olursa birçok çabuk birleşir ve 15 Temmuz ruhu yeniden hâsıl olur. Sayın cumhurbaşkanımızın canlı bağlantısı sonucunda vatandaş elinden gelen her şeyi yaptı, gerek darbe yanlısı askerin karşısında durdur gerek bayrağımızı alıp tankların üzerine çıktı ve elinden gelen her şeyi yaptı. Ülke ve memleket olarak cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra vatandaşlar gereken sağduyuyu fazlasıyla gösterdi. Dikkatli baktığımızda sağcısı, solcusu, ateisti her ne düşünceden olursa olsun bu darbe girişimine karşı çıktı. Birlik ve bütünlüğün korunmasıyla darbe girişiminin seyri değişerek başarısız oldu. Vatandaş olarak siyasi ideolojisi ne olursa olsun birlik olarak bir savunma mekanizması devreye girdi. Kesinlikle Türkiye olarak Müslümanların önünde her zaman ön açıcı olduk ve bizim ruhumuzda var. her ne görüşte olursak olalım devletimize karşı bir taarruz girişimi olduğunda birlikteliği sağlar bu devletimizi sahipleniriz. Biz sadece ekonomi için yaşayan bir millet değiliz. Bizim bir inancımız, itikadımız ve hayallerimiz var. orta doğu da balkanlarda ve Müslüman ülkeler tarafından Türkiye ye olağan üstü bir sempati var ve günden güne artmakta. Biz ülkemizde birbirimizi severekten, huzur içerisinde, birbirimizin fikirlerine saygı göstererekten başka toprağımız olduğunun bilinciyle birbirimizi kucaklayarak yaşamanın yollarına bakmalıyız. Bunun haricinde şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize sıhhat diliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.