AKAL’dan güldüren fırsat

Akal Konfeksiyon Sanayi İşletme Sahibi Ali Osman Uslu, Kahramanmaraş ekonomisinin gelişmesi, Güldüren fırsatlar ve Akal’ın aile ekonomisine katkısı konularında gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2018 10:55
AKAL’dan güldüren fırsat

Kar, zarar gözetmeksizin Kahramanmaraş toplumuna hizmet ettikleri ve şehir ekonomisine katkı konusuna değinen Akal Konfeksiyon İşletme Sahibi Ali Osman Uslu; “Konfeksiyon üzerine Kahramanmaraş’a yıllardır hizmet ediyoruz. 2018 bizim için zorlu geçti. Doların yükselmesi, enflasyon oranlarının artması gibi faktörler toplumu yıprattı. Fakat biz mücadele ettik elimizi taşın altına koyduk ve ülkemiz için fedakârlık yaptık. Fiyatlarımızı zamsız bir şekilde vatandaşa sunduk. Bugün için ve daima toplum için hizmet etmeye devam edeceğiz. Gülen yüz adı altında kampanyalar yaparak çok cazip fiyatlara hatta birçok ürünü maliyetinin altına satıyoruz. Zarar karın kardeşidir her zaman kar olmaz. Genelde kar zarar durumuna yıllık olarak bakıyoruz. Bir durumda zarar edersek ilerleyen dönemlerde kar mutlaka ederiz” dedi.

Ekonomi alanında 2018 yılının ikiye bölerek ağustos öncesi ve sonrası şeklinde değerlendirmelerde bulunan Uslu; “Ağustos öncesi tabi biraz daha hareketliydi. Ağustos ta yaşanan ekonomi alanında ki saldırının gerçekleşip dövizin ani yükselerek Türk Lirasının değer kaybetmesi haliyle halkı tedirgin etti. Toplum önünü göremediği için olan dahi harcama yapmadı. Bir takım ekonomi paketlerinin açıklanması ve ekonomi politikalarının uygulanmasıyla taşlar yerine oturdu bundan sonra iyi olacağına inanıyoruz. Akal olarak bizlerde elimizi taşın altına koyarak gereken yapmaya hazırız” dedi

Kahramanmaraş’ta tekstil sektörünün şehir ekonomisine ciddi bir katkı ve istihdam sağladığını, Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği ve Ticaret Sanayi Odalarının şehir Esnafının yanında durarak şehir ekonomisinin gelişeceğinin altını çizen Uslu; “Şehir ekonomisi elbette gelişmeli. Özellikle Kahramanmaraş için tekstil, biber ve dondurma sektörü önem arz ediyor. Fakat şehir ekonomisinin gelişmesini daha iyiye götürmek adına Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği ve Ticaret ve Sanayi odası Odasının esnaflara maddi, manevi bir takım desteklerin olmasını bekliyoruz. Onlarda bizleri temsil ettikleri için sık sık toplanarak yerel esnafları kaile alarak sesimi milletvekilleri ve bürokratlara duyurmasını istiyoruz. Halkımızı yerel alış verişe davet ediyoruz. Yatırımlarını Kahramanmaraş’a yapan, vergilerini memlekete vermiş ve yıllardır Kahramanmaraş’a hizmet etmiş memleketimizin çocukları. Halkımız da yanlış bir algı var. Yabancı marka ve firmaları tercih ediyorlar. Yabancı markaların bizlerden daha üst hiçbir kalite ve özelliği olmamaklar birlikte bu imajın ortadan kalmasını temenni ediyoruz. Yerli market ve mağazalarımızdan alışveriş yaparak yabancı markaların gölgesinden çıkarılmalı. Hiçbir ekstrası kalitesi ve özelliği yok. Psikolojik olarak etkileniyorlar. Kahramanmaraş’ın yerli farklı dallarda çok güzel esnafları var. Bunları tercih ederek hem kendilerinin memnun kalması konusunda hem de şehir ekonomisinin daha iyi gelişmesi konusunda ciddi adım atmış olacaklardır. Şehirden yapılan alışveriş memlekete yatırımdır, memlekete istihdamdır haliyle şehir ekonomisini geliştiriyor. Gece gündüz çalışarak 40 yıl bil fiil şehrimize hizmet ediyoruz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden isteğimiz yerel alışverişe yoğunlaşmaları” ifadelerine yer verdi.

BU FIRSATLAR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Şehir ekonomisine katkı yapıp toplumun yüzünü güldürecek fiyatlarla ürün sunduklarını belirten Uslu; “Enflasyonla topyekûn mücadeleyi yerele uyarlayıp sürekli vatandaşımıza güler yüzlü hizmetimizden ödün vermeden vatandaşlarımızın da yüzünü güldürmek adına çok ekonomik fiyatlarla vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık vermek için satışlarımıza devam ediyoruz. 190 TL takım elbise 30 TL pantolon ve 20 TL gömlek olmak üzere cüz’i meblağlarla ürünleri satıyoruz. Bugün maliyet yapıldığı zaman zincir mağazaların satışı mümkün değil. Biz maliyet hesaplamıyoruz. Sembolik fiyatlarla toplum yararına ve toplumun nefes alması adına Akal olarak her zaman esnaf değil müşteri menfaati de önemli diyerek hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın da sağ olsun teveccühlerde bulunuyor. Kendi müessesemiz adına konuşmak gerekirse; kalite marka demek değildir. Biz kaliteyi uygun fiyata satıyoruz. Müşteri esnafa itimat edip ürünü kontrol ederek memnun kalacağına eminiz. Slogan olarak; aynı kalitede ki ürünü bir başka yerde daha ucuz bulan olursa biz ürünü ücretsiz veririz diyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.