AK Parti Liderinden Kahramanmaraş'a Özel Sosyal Devlet Vurgusu: Engelliler Artık Evlerinden Çıktı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Kahramanmaraş'taki depremzedelerle bir araya geldi. Türkiye'nin sosyal devlet ilkesini benimseyen AK Parti sayesinde engelliler artık hayatın her alanında yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2023 16:47
AK Parti Liderinden Kahramanmaraş'a Özel Sosyal Devlet Vurgusu: Engelliler Artık Evlerinden Çıktı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, "AK Parti sosyal devlet ilkesini hayata geçirdi. Engelliler, AK Parti iktidara gelmeden önce evlerinde izole edilirdi. Ancak bugün Türkiye'de engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında yer alıyorlar" dedi.

Kaya, 6 Şubat'taki depremlerde uzuvunu kaybeden depremzedeler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Şairler Tepesi'nde bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu ve deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"Türkiye'de 81 milyon kardeşiz. Bunu depremde çok net gördük. 81 milyonun dayanışmasını depremde gördük. İnsanların makamları, mevkileri her şey bir kenardaydı. Bütün ülkenin bakanları, milletvekilleri, doktorlar ve psikologlar tek yürek olup bu bölgenin insanı için seferber oldular" diyen Kaya, depremin ardından hızla bölgeye geldiğini ve burada ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

AK Parti'nin sosyal devlet ilkesini hayata geçirerek engelli vatandaşların yaşamın her alanında yer almasını sağladığını belirten Kaya, şunları ekledi: "AK Parti öncesi dönemde insanlar sosyal yardım alabilmek için 30'a yakın yerde evrak mühürletmek zorundaydı. Şimdi ise devletimiz kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerini ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu büyük dönüşüme imza atıldı. Yoksullukla mücadele edeceğiz diye yola çıkan AK Parti, arz odaklı hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahibi her vatandaşına gereken desteği sağlıyor."

Kaya'nın konuşması sırasında AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişci, Tuba Köksal, Mehmet Şahin, Mevlüt Kurt, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya da programda yer aldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.