Ahmet Özdemir Akit Tv’de gündemi yorumladı! CHP kanadına seslenerek 'Çekişme istemiyoruz'

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Akit Tv’nin canlı yayın konuğu oldu. Özdemir, canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulunurken, koronavirüse karşı önlemleri derinlemesine değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2020 17:32
Ahmet Özdemir Akit Tv’de gündemi yorumladı! CHP kanadına seslenerek 'Çekişme istemiyoruz'

Özdemir, CHP’nin içinde bulunduğu politika ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Koronavirüs ile mücadele değerlendirmesi yapan Özdemir, Türkiye’nin bu konuda çok başarılı olduğunu vurgulayarak; “Öyle bir mücadele ki bütün dünya birlikte yürütüyor. Geçmiş dönemlerde isimleri farklı olan birçok salgın hastalık oldu. Bugün Türkiye’mizin verdiği mücadele ve geleceğe dönük prodüksiyonunu bütün dünya konuşuyor. Bütün amacımız vatandaşımıza kaliteli bir yaşam sunmaktır. Virüs gündemi ile bunu başardığımız ortaya çıktı. Burada 2 temel kural var. Birisi devletin alması gereken önlemler diğer vatandaşın alması gereken önlemler. Devletimiz üstüne düşeni layıkıyla yerine getiriyor. Buna karşılık vatandaşımızın önlemlere uyum sağlaması gerekiyor. İlk zamanlarda vatandaşlarımızda bir rahatlık vardı, ama şimdi konunun ciddiyetinin farkındalar. Bu anlamda alınan önlemler konusunda iyi mücadele ediyoruz. Ölümleri dünya düzeyinde analiz ettiğimiz zaman çok başarılı bir yol izlediğimizi anlayabiliyoruz. Havaların güzelleşmesi insanları dışarı davet ediyor. Bu anlamda vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekir. Dün gördüğümüz yer ve milli solunum cihazı ile bu konuya ne kadar hassasiyet gösterdiğimizi görüyoruz” dedi.

SİYASİ ÇEKİŞME İSTEMİYORUZ ANCAK…

Siyasi birliktelik sorusuna yanıt veren Özdemir, şehir hastanelerini örnek gösterdi. Özdemir Kılıçdaroğlu’nun şehir hastanelerine karşı çıktığı zamanları hatırlatarak, bugün inkar etmesi ile ilgili mesajlar aktardı. Özdemir; “Virüsün ülkemizde ilk görüldüğü anda gerçek bir birliktelik vardı. Ama sonrasında alınan önlemlerde eksikler aranmaya başlandı. Kılıçdaroğlu şehir hastanelerini ilk zamanlarda yanlış bulmuştu. Bugün destekliyor ve o zamanlarda öyle bir şey söylemediğini iddia ediyor. Bu zamanlarda biz siyasi çekişmeler içerisinde olmak istemiyoruz. Sağlık bakanımız bugün birçok önemli ülkeye fikir olarak destek vermeye başladı. Avrupa ülkeleri bizi takip etmeye başladılar. Bütün dünyanın taktir ettiği bir şeyi kendi ülkesinin muhalefet partisinin de gururlanarak anlatması gerekir. Ama öyle bir iktidar düşmanlığı üzerinden gidiyorlar ki anlatmak mümkün değil. Adana’daki şehir hastanesi oyunu ne kadar komik olduklarını gösterdi. ABD’de durumların ne olduğunu tüm dünya görüyor ve belirli yaş üstüne tedavi uygulamıyorlar. Muhalefetin gelişmeler katkı sağlaması gerekirken düşmanlıkları o kadar gözlerini bürümüş ki tam aksini yapmaktan vazgeçmiyorlar. Muhalefetimiz hükümetimize destek çıksa daha büyük başarılara imza atarız. Bu partilere oy veren vatandaşlarımızın sağlık alanındaki bu başarıları taktir ettiğini rahatlıkla görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özdemir, devam eden açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dünya düzeni söylemlerine ilişkin Suriye’deki mücadeleyi örnek göstererek şu açıklamaları yaptı; “Dünya düzeni değişiyor. Bunu ilk defa Suriye’de yaptığımız mücadelede teknolojiyi kullanmamızdan başladı. Virüsle mücadele de bir savaş. Doğal bir virüs saldırısı ile mücadele ediyoruz. Bu savaşla mücadele etmek de bir başarıdır. Türkiye virüsle bir savaş mücadelesinde. Dünyanın bu evrilmesine öncü olacak bir ülke olduk. Bu konu ile ilgili birçok ülke bizden ürün almaya başlayacak. Bu salgında ne kadar başarılı olduğumuzu görmüş olduk”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.