Ahilik kültüründen uzaklaştırılıyoruz

1988 yılından bu yana kaporta boya sektöründe faaliyet gösteren Mahsen Erol, sanayi esnafının yaşadığı en büyük sıkıntının ahlaklı gelecek yetiştiremedikleri yönünde açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:13
Ahilik kültüründen uzaklaştırılıyoruz

Oto Kaporta ve Boya sektöründe faaliyet gösteren Mahsen Erol; Esnaf olarak yaşadığımız en büyük sorunlardan birisi ahlaklı gelecek ve esnaf yetiştiremiyoruz. Sanayinin her yeri Suriyeli işçilerle doldu taştı. Hayatımızı idame ettirmek ve faaliyetlerimiz sürdürmek için para kazanmamız gerekiyor. Günümüz öyle bir hal aldı ki yemek parasını hesap eder hale geldik. Benliğimiz kaybettik, ahilik kültüründen uzaklaşıyoruz. Park yeri konusunda sorun yaşıyoruz. Kooperatifimiz kendine ait olan yerleri kiraya verdi ve kiraya verilen kriterler yerine getirilmiyor. Güvenlik konusunda problemler yaşıyoruz. Aidatlar toplanmasına rağmen herhangi bir güvenlik anlamında hizmetten faydalanamıyoruz. Dükkân önlerinden araçlar kundaklanıyor, hırsızlık yapılıyor ve güvenlik sorumluluk kabul etmediğin söylüyor” dedi.

Kira bedellerinin esnafı çok yorduğunu vurgulayan Erol ; “Sanayi iş çevresi bakımından risk oranı oldukça yüksek. Tam teşekküllü bir sağlık ocağı ve ambulansa ihtiyacımız var. Dernek kesinlikle bir esnafın elinden tutmuyor. Ahilik kültüründe uzaklaştırıyoruz. Ahlaklı gençler yetiştirmeye çalışırken bugün elimizden alınmış durumda. Dükkân kiralarında düzenleme yapılması gerekiyor. Metrekareye göre kira oranlarında bir rayiç bedelinin olması gerekiyor. Mülkiyet sahibinin keyfi tutumuna göre kira bedelleri konulmamalı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.